Gündem

Boşanmak isteyen eşini öldürdü, "Silah bozukmuş, niyetim korkutmaktı" savunmasını rapor yalanladı

18 Temmuz 2024 17:55

Selinay Bozkurt / Ankara 

Boşanmak istediği eşi Tarık Kanyılmaz tarafından 28 Ocak’ta öldürülen Bahar Kanyılmaz cinayetiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı, sanık, eski eş hakkında, “eşe karşı” ve “kadına karşı” kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep etti. İddianamede, kendisini sadece korkutmayı amaçladığını, bozuk silahın bir anda patladığını söyleyerek savunan Tarık Kanyılmaz için, “silahın bozuk olmadığı ve tetiğe basılmaksızın ateş açılamayacağı” tespiti yapıldı. 

Eşi Tarık Kanyılmaz tarafından evinin önünde öldürülen Bahar Kanyılmaz davasının ilk duruşması 19 Temmuz’da Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Sanık Kanyılmaz, boşanmak isteyen ve bu nedenle olaydan 1 hafta önce çocuklarıyla beraber ailesinin evine yerleşen eşi Bahar Kanyılmaz’ı, kardeşlerinin yanında iki el ateş ederek öldürmüştü. Olayın ardından evinde yakalanan Kanyılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kanyılmaz ifadesinde, silahı aldığı zamandan beri üzerinde taşıdığını, içinde hep 4 adet merminin bulunduğunu ve silahı hiç kullanmadığını, amacının sadece Bahar Kanyılmaz’ı korkutmak olduğunu iddia etti. Silahı doğrulttuğunda eşinin kardeşinin üzerine atlamasıyla silahın bir anda ateş aldığını, silahın emniyet sisteminin bozuk olduğunu bilmediğini ileri sürdü. 

İddianamede yer alan bilirkişi raporunda, silahın arızasının bulunmadığı, herhangi bir arızası olmaması sebebiyle ilk atıştan sonra bilinçli bir şekilde tetiğe basılmaksızın ateş edilerek merminin maktulun kafasına isabet etmesinin mümkün olamayacağı, ayrıca yarı otomatik olan silahta ateş edilebilmesi için tetiğin çekilmesi gerektiği, başkasının müdahalesiyle silahın kendiliğinden ateş alamayacağı, kastının eşini öldürmek olmadığını söyleyen şüphelinin de olay yerinden kaçmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi. 

Daha önce de tehdit etmiş

Tanık ifadelerinde, sanığın Bahar Kanyılmaz’ı çocuklarını görmek ve son bir kez görüşmek için dışarı çağırdığı, görüştükleri sırada Bahar Kanyılmaz’ın “biz birleşsek de olmaz, sen de kendi hayatına bak” dediğini söyledi. Tanıklar, Kanyılmaz’ın belinden çıkardığı silahı Bahar Kanyılmaz’a doğrultarak bir el ateş ettiği, insanların olaya müdahale etmeye çalıştığı sırada Kanyılmaz’ın ikinci kez ateş ederek eşini öldürdüğünü söyledi. 

Tanıklar ayrıca, sanık Kanyılmaz’ın eşini daha önce de kuru sıkı bir silahı kafasına doğrultarak tehdit ettiğini anlattı. Bahar Kanyılmaz’ın bu olayın ardından sanık hakkında uzaklaştırma kararı aldığı öğrenildi. 

Kaçarken polis aramış

İddianamede, taksiyle olay yerinden kaçan Kanyılmaz’ı, eşiyle yaşadığı olayların ardından tanıştığı bir polis memurunu buluşmak için aradığı tespit edildi. Polisle buluşmak için sözleşen Kanyılmaz’ın Düzce’ye gittiği bilgisi yer aldı.

 

"
"