Ekonomi

Borsa İstanbul'da 2 hisse için tedbir kararı

04 Eylül 2024 09:25

RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. (RTALB) ile Saray Matbaacılık (SAMAT) hisselerine 1 ay süreyle brüt takası uygulanacak.

Borsa İstanbul, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. (RTALB) ile Saray Matbaacılık (SAMAT) hisseleri için brüt takas tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Borsa İstanbul'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, kredi işlem yasağı kararının da brüt takas tedbiri süresince geçerli olacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında RTALB.E ve SAMAT.E paylarında 04/09/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 03/10/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir."

"Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi" ile "borsada işlem gören paylarda işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları" amaçlanıyor. 

Sistemde tedbir kararı alınan paya ilk aşamada 1 ay süreyle "açığa satış ve kredili işlem yasağı" uygulanıyor. Tedbir gerektiren hallerin devamı durumunda ikinci seviyede ise "brüt takas" tedbiri kararı alınıyor. 

 

"
"