Dünya

Bölgede sıcak saatler, karşılıklı saldırılar: İsrail, Lübnan'da Hizbullah hedeflerini vurdu

25 Ağustos 2024 08:29

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, ülkelerine füze ve roket atma hazırlığında olunduğunu tespit ettiklerini belirterek Lübnan'da "Hizbullah hedeflerini" vurdu.

İsrail Davunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, "Kendini savunmak için bu tehditleri yok etme yönünde harekete geçen İsrail Savunma Kuvvetleri, terör hedeflerini vuruyor" dedi. 

İsrail, Lübnanlı sivillere önden İran destekli Şii grubun faaliyet gösterdiği alanlardan ayrılmaları için uyarı yapıldığını belirtti. 

Kısa süre sonra Hizbullah, İsrail'in geçen sene üst düzey komutanları Fuad Şükür'ü öldürmesine karşılık olarak İsrail'e karşı kapsamlı bir dron saldırısı başlattıklarını belirtti. 

Pazar sabahı erken saatlerde İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldığı duyuldu. 

Sirenlerin peşine yapılan açıklamada İsrail ordusu, Lübnan topraklarından İsrail'e doğru 150 nesne fırlatıldığını duyurdu. 

Hagari, bu gelişmelerin ardında pazar sabahının ilerleyen saatlerinde, "Onlarca İsrail Hava Kuvvetleri jetleri mevcut olarak Lübnan'ın güneyinde çeşitli noktaları vuruyor" dedi... 

11 İsrail askeri üssü ve kışlasını vurmakta olduğunu söyleyen Hizbullah ise şimdiden 320'den fazla Katyuşa füzesi ateşlediğini iddia etti.

İsrail Başbakanlık ofisi, Binyamin Netanyahu'nun güvenlik kabinesiyle olağanüstü bir toplantıya girdiğini belirtti. 

 

"
"