Gündem

Boğaziçi Üniversitesi'nde iş cinayeti: Başmüfettiş görevlendirildi

04 Ağustos 2024 17:02

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde devam eden yurt inşaatında bir işçi hayatını kaybetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olayla ilgili inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde devam eden yurt inşaatında bir iş cinayeti meydana geldi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin aktardığına göre, saat 12.00 sularında kampüsün B kapı girişinde kum döken bir kamyonun dorsesi yan yattı.

44 yaşındaki Abdülkadir Doğan, kum dökümü yapan kamyonun devrilen dorsesinin altında kalarak hayatını kaybetti.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, bugün 12.15'e Boğaziçi Üniversitesi kuzey kampüsündeki yemekhanede eylem yaptı. Eylemde "Öğrencileri yurtsuz bırakan, üniversiteyi sermayeye peşkeş çeken ve işçiye de kadınlara da hayvanlara da yaşam hakkı tanımayan bu düzene karşı mücadelemiz sürecek" denildi.

Bakanlık: “Olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir Başmüfettiş görevlendirildi”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 44 yaşındaki Abdülkadir Doğan'ın iş cinayetinde hayatını kaybetmesine ilişkin müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesinin kampüsünde yapımı devam eden yurt inşaatında yaşanan iş kazası nedeniyle bir işçimizin hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Bakanlığımız tarafından olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir Başmüfettiş görevlendirilmiştir. Konuyu yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verdi.

"
"