Eğitim

Boğaziçi Üniversitesi'nde Ensar Vakfı'nın eski üyesi Genel Sekreter Yardımcısı oldu iddiası

25 Ağustos 2024 15:21

Boğaziçi Üniversitesi, son dönemde yaptığı idari atamalarla dikkat çekiyor. Üniversite yönetimi, politik bağlantıları olan kişileri çeşitli idari pozisyonlara getirirken, bu durum kamuoyunda tartışmalara neden oluyor. En son yapılan atamayla, AKP'li Pendik Belediyesi'nin eski başkan yardımcısı ve Ensar Vakfı mütevelli heyeti eski üyesi Vahap Doğan, Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

Politikyol'dan Mehmet Baran Kılıç'ın aktardığına göre, Vahap Doğan, 2019-2024 yılları arasında Pendik Belediyesi'nde başkan yardımcısı olarak görev yapmış ve siyasi kariyerini AKP'de sürdürmüştü. Ayrıca, Ensar Vakfı gibi tartışmalı bir kurumun mütevelli heyetinde yer alan Doğan'ın bu atamasının, üniversite içinde ve dışında çeşitli tepkilere neden olduğu bildirildi.

Doğan'ın ataması, Boğaziçi Üniversitesi'nin son dönemde benzer politik bağlantıları olan diğer isimleri de bünyesine katmasıyla birlikte değerlendirildi. Geçmişte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ gibi kurumlarda AKP döneminde işe başlayan Uğur Kandemir, Bahattin Toptaş ve Abdülbasit Körük gibi isimler, Boğaziçi Üniversitesi'nde önemli pozisyonlara getirilmişti.

"
"