Gündem

İzmir'de Ödemiş Devlet Hastanesi'nde usülsüz nöbet ve evrakta sahtecilik iddiası

15 Ekim 2024 16:32

T24 Haber Merkezi

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir'de bulunan Ödemiş Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vakkas Kara hakkında usulsüzlük iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek "Bu kişinin halen idari görevde bulunması kamu vicdanını yaralamaktadır, acilen görevden el çektirilmesi gerekmektedir" dedi.

Doğruyol, Ödemiş Devlet Hastanesi’ndeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"2017 yılında ‘Ödemiş Devlet Hastanesi’nde aynı anda üç nöbeti birden tutarak evrakta sahtecilik, kamu zararı, nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma gibi suçları içinde barındıran süreç, aradan geçen yedi yıl içerisinde pek çok usulsüzlüğün yapılmasıyla devam etmiş, halen bir sonuç alınamamış olması üzücü ve düşündürücüdür. Ve geçen yedi yıllık süre içerisinde sağlık memuru olan ilgili şahsın, önce başhemşire muavini, ardından da başhemşire olarak göreve getirilmesi de hakkın, hukukun, adaletin ve liyakatin nasıl ortadan kaldırıldığının çarpıcı bir örneğidir. Devlet yönetiminde bendense, benim sendikamdansa, benim partimdense, her şey mübah anlayışı asla kabul edilebilir bir durum değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, devletimiz bir hukuk devletidir."

"Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kara, insan hayatını tehlikeye atmıştır"

Doğruyol, nöbet formlarındaki imzaların kendisine ait olmadığını ve sahte olduğunu söyleyen hemşireye mobbing uygulandığını ve hemşirenin yakın zamanda Vakkas Kara hakkında, kurum içi şikayet dilekçesi vererek, CİMER’e de şikayet başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Ayrıca Doğruyol, "Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kara, acil servis enjeksiyon nöbetine, enjeksiyon yetkisi olmayan memura nöbet yazmış, insan hayatını tehlikeye atmıştır." diye ekledi.

"İdari görevde bulunması kamu vicdanını yaralamaktadır"

Konuyla ilgili, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmak için avukatının gerekli çalışmalar yaptığını belirten Doğruyol, "Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olan Vakkas Kara'nın idari puan cezasını aldığı, yapılan yolsuzluk üzerine geriye dönük para ödediği, Kara'nın arşivden evrak çıkartıp nöbet listelerini değiştirdiği, bu ve benzeri pek çok usulsüzlük, yolsuzluk, evrakta sahtecilik, kamu zararı, mobbing ve görevi kötüye kullanma ayyuka çıkmış olan bir kişinin halen idari görevde bulunması kamu vicdanını yaralamaktadır." dedi. (ANKA)


Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Demokrasilerin yeni tehdidi seçilmiş liderlerin muhalefet liderlerini hapse atmaları

 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - 19 yaşındaki üniversite öğrencisi, İtalya'da toplu cinsel saldırıya uğradı

TIKLAYIN - CHP'li Emir, Savunma Sanayi’ndeki maaş alan isimleri açıkladı: Bakan yardımcıları da var

TIKLAYIN - Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekâdan hukuk devletine, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

TIKLAYIN - Dışişleri'nde aşka yer yok mu, yoksa kadının adı yok mu?

TIKLAYIN - AKP Gençlik Kolları Başkanı, konserde genç kadını darp etti

TIKLAYIN - Türkiye'nin en zengin kadın sanatçıları belli oldu: İlk sırada kim var?

TIKLAYIN - Müsavat Dervişoğlu'ndan, Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Devlet Bahçeli'ye tepki: Gaflet ve dalalet

TIKLAYIN - Esra Erol’a ölüm tehdidi: Surlardan aşağı atılırsın!

TIKLAYIN - Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak: Zam geliyor, kritik tarihe dikkat!

"
"