Dünya

Birleşik Krallık'ta çalışmak ve eğitim almak için başvuranların sayısında düşüş yaşandı

09 Ağustos 2024 13:04

T24 Dış Haberler

Birleşik Krallık'a gitmek isteyen yabancı işçi ve öğrenci sayısı, bir önceki hükümet tarafından vizelere getirilen kısıtlamaların ardından düşüş gösterdi.

Vasıflı işçi, sağlık ve bakım ile eğitim vizelerine başvuran işçi ve öğrenci sayısı geçen yıla kıyasla üçte bir oranında azalarak 91 bin 300'e geriledi.

Düşüş özellikle sağlık ve bakım vizelerine yapılan aylık başvurularda belirgin olup, 2024 Temmuz ayında yüzde 82'lik düşüşle 2 bin 900'e gerilerken, Birleşik Krallık'ta eğitim almak için başvuranların sayısı yüzde 15'lik düşüşle 69 bin 500'e geriledi.

Resmi veriler, genel göç rakamlarının önemli ölçüde düşeceğini gösteriyor. Rishi Sunak'ın Muhafazakar hükümeti Birleşik Krallık'a eğitim için gelenler ile sağlık ve bakım vizesi alanların aile üyelerini getirmelerini yasaklamıştı. İşçi Partisi'nin de bu politikayı değiştirmeye yönelik bir planının olmadığı iddia edildi.

Düşünce kuruluşları, sayılardaki düşüşün, üniversitelerin azalan gelirlerle başa çıkmakta zorlanması, sağlık ve sosyal bakım sektörünün potansiyel işe alım sorunlarıyla karşı karşıya kalması nedeniyle önemli değişimler yaşanabileceği konusunda uyardı.

Ancak, İşçi Partisi, sosyal bakım sektöründe ücret ve koşulların iyileştirilmesine yönelik mevzuat planlarını açıkladı.

"
"