Politika

BirGün yazarı Aydın: Bitmiş tükenmiş iktidar, Akşener ve Davutoğlu desteği ile bir kez daha ayağa kaldırılabilir mi diye hesap yapılıyor

13 Ağustos 2024 08:38

BirGün yazarı Yaşar Aydın, Gelecek ve İYİ Parti'den AKP'ye geçecek vekil sayısına ilişkin tartışmaları eleştirerek, "Açık ki bitmiş tükenmiş iktidar, Akşener ve Davutoğlu desteği ile bir kez daha ayağa kaldırılabilir mi diye hesap yapılıyor" ifadelerini kullandı. 

BirGün yazarı Yaşar Aydın, Gelecek ve İYİ Parti'den AKP'ye geçecek vekil sayısına ilişkin tartışmaları kaleme aldığı yazısında AKP iktidarının Akşener ve Davutoğlu desteğiyle bir kez daha ayağa kaldırılmaya çalışıldığını öne sürdü. 

"Sol, sosyal demokrat seçmenin oyuyla milletvekili seçilen birileri, çok rahatlıkla "Eski yuvama dönerim" diyebiliyor" ifadelerini kullanan Aydın'ın yazısı şöyle: 

"Muhalefetle ilgili en ateşli konulardan biri, Gelecek ve İYİ Parti'den AKP'ye geçecek vekil sayısı. Katılım olacak, ama sayı belli değil. Mesele öyle bir noktaya geldi ki, Gelecek Partili yetkililer, "Geçersek genel başkanımızla geçeriz" açıklaması yapabiliyor. Yani sol, sosyal demokrat seçmenin oyuyla milletvekili seçilen birileri, çok rahatlıkla "Eski yuvama dönerim" diyebiliyor. Günlerce "6'lı Masa", "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" diye milyonlarca insanı uyuttuklarını kabul ediyorlar, ama utanmıyorlar.

Açık ki bitmiş tükenmiş iktidar, Akşener ve Davutoğlu desteği ile bir kez daha ayağa kaldırılabilir mi diye hesap yapılıyor. AKP'nin kuruluş yıldönümünde hazırlıkların olduğu ve sürprizlerin yaşanabileceği bilgisi basına sızdırılıyor. AKP'nin gücü yetmedi, MHP, BBP, Hüda Par, Yeniden Refah imdada koştu. Onların soluğu yetmeyince de devreye Gelecek ve İYİ Parti girecek gibi görünüyor. Gül de katılsa tam olur aslında."

Yazının tamamını okumak için tıklayın. 

"
"