Ekonomi

BirGün: Haldız İnşaat, 1,9 milyar TL'lik kamu ihaleleri aldı, ancak gelir beyan etmedi

02 Ekim 2024 08:18

T24 Ekonomi

Kocaeli merkezli Haldız İnşaat Otomotiv Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 2021-2023 yılları arasında devletten aldığı toplam 1,9 milyar TL değerindeki ihalelere rağmen, bu dönemde gelir beyanında bulunmadığı iddia edildi. Macit Haldız yönetimindeki şirket, özellikle TOKİ ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihalelerle dikkat çekiyor.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Haldız İnşaat'ın aldığı önemli projeler arasında, Kocaeli İli Körfez İlçesi İlimtepe Mahallesi'nde 564 adet konut ve 16 adet dükkanın inşaatları yer alıyor. Bu proje, Ekim 2023 tarihinde 1,3 milyar TL ile ihale edilmiş. Ayrıca, şirket 207,5 milyon TL değerinde Sağlıkkent Konutları İnşaatı ve 259 milyon TL değerinde Yarımca Mahallesi'nde bin 10 adet konut, 24 adet dükkan ve bir cami inşaatı projelerini üstlenmiş.

Hiç kâr etmemiş

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın verilerine göre, Haldız İnşaat 2021, 2022 ve 2023 yıllarında kâr etmediğini beyan etmiş. Bu beyanlar, şirketin aldığı büyük kamu ihalelerine rağmen herhangi bir vergi ödemediğini de gösteriyor.

Siyasi bağlantı iddiaları

Macit Haldız'ın aynı zamanda AKP Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyesi olan oğlu ile siyasi bağlantıları da şirketin kamu ihalelerindeki başarısının altında yatan sebepler arasında gösteriliyor.


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

"
"