Medya

Binnaz Saktanber yazı ve röportajlarıyla T24'te

Saktanber her hafta perşembe günü T24 okurlarıyla buluşacak

03 Eylül 2024 23:00

T24 Haber Merkezi

Popüler kültüre getirdiği farklı bakış açısı ve televizyon ve sinema eleştirileriyle tanınan gazeteci - yazar Binnaz Saktanber, T24 yazarları arasına katıldı.

Saktanber'in T24'teki ilk yazısı, 5 Eylül Perşembe günü çıkacak.

Binnaz Saktanber'in T24'teki yazıları, her hafta perşembe günü yayımlanacak.

Saktanber, gündemindeki konuları, yazıları ve konuk ettiği isimlerle T24 okurları için yorumlayacak.

Binnaz Saktanber Kimdir?

Ankara'da doğdu. Tevfik Fikret Lisesi ve başarı bursuyla okuduğu Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Gazeteciliğe okul yıllarında Sabah Gazetesi ve Turkish Daily News'da çalışarak başladı.

Fulbright bursuyla gittiği ABD'de The City University of New York'ta siyaset bilimi üzerine lisansüstü eğitimini tamamladı. New York'ta yaşadığı yıllarda Türkiye'nin ilk bloglarından Loonybinsblog'u kurdu, Radikal İki, Birikim, Bant Mag. gibi yayınlarda yazı ve makaleleriyle yer aldı. Aynı zamanda The Museum of Modern Art, The Metropolitan Museum of Art, Film at Lincoln Center, Carnegie Hall gibi kurumlarla film, görsel sanatlar ve performans sanatları üzerine projeler geliştirdi ve yönetti.

2012'de Türkiye'ye dönüşünden itibaren politika ve kültür-sanat alanındaki yazılarıyla The Guardian, CNN International, Roar Magazine gibi uluslararası yayınlar için yazdı, Witte de With Review'un İstanbul temsilciliğini yaptı. Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerinde popüler kültür, televizyon ve sinema üzerine yazdı, 2021-2024 yılları arasında haftalık yazı ve röportajlarıyla Gazete Oksijen 'de yer aldı. Eylül 2024'te T24 ailesine katıldı.

 

"
"