Gündem

Mahkeme iddianameyi kabul etti: İşte Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir için istenen ceza

Bilirkişi raporu: Kınık, yüzde 100 kusurlu

07 Ağustos 2024 11:58

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık'in karıştığı ve 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameyi kabul etti. İddianamede Fatma Zehra Kınık Demir hakkında, "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Kazayla ilgili bilirkişi raporunda ise Kınık’ın “DUR” levhasına riayet etmeden ana yola çıkış yaptığı ve yüzde 100 kusurlu olduğu vurgulandı.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazaya karışan aracın sürücüsü Fatma Zehra Kınık Demir hakkında, "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle düzenlenen iddianameyi kabul etti.

Karara ilişkin tensip zaptı düzenleyen mahkeme ilk duruşmanın 30 Ekim'de yapılmasına hükmetti.

İddianameden

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 9 Temmuz'da şüpheli Fatma Zehra Kınık Demir'in kullandığı 34 FKJ 390 plakalı aracıyla Kavacık Mahallesi Baki Sokak'tan FSM Caddesi'ne çıktığı esnada, müşteki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı 34 HUT 980 plakalı motosikletle çarpıştığı, devrilen motosikletin yerde sürüklenip kaldırımda yürüyen müşteki Muammer Kızıl'a çarptığı belirtiliyor.

İddianamede, kazada motosiklet sürücüsünün arkasında yolcu olarak bulunan Batın Barlas Çeki'nin de savrularak beton bariyerlere çarpmasının ardından Yavuz Selim Öztürk, Muammer Kızıl ve Batın Barlas Çeki'nin yaralı olarak hastaneye kaldırıldıkları kaydediliyor.

Bilirkişi raporu: Fatma Zehra Kınık yüzde 100 kusurlu

Kızılay’ın eski Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkındaki soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda, Fatma Zehra Kınık Demir’in yüzde 100 kusurlu olduğu ifade edildi.

Kazada ölen Batın Barlas Çeki’nin avukatı Uysal Uğurlu’nun talebi ile İstanbul Adli Yargı Komisyonu'nda bilirkişi olarak görev alan emekli polis İbrahim Bayşu tarafından hazırlanan raporda, şunlar sıralandı:

“Kazada, hava şartları gibi olumsuz nedenlerin rolü olmadığı…

Fatıma Zehra Kınık Demir bu kazanın oluşumunda sevk ve idaresindeki aracı ile İstanbul ili Beykoz ilçesi Batın sokak bitimindeki “DUR” levhasına riayet etmeden ana yol olan Fatih Sultan Mehmet caddesinden gelen araçların geçişini beklemeden ana yola çıkış yaptığı ve bu sırada önünden geçiş yapan araca çarpması neticesinde oluşan bu kazanın oluşumunda, 2918 sayılı Karayolları trafik kanunun 84. Maddesinde yer alan asli kusurlardan H (Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak) kusuru ile aynı kanunun 47. Maddesinde yer alan (Trafik İşaret ve levhalarına riayet etmemek) kusurlarını işlediğinden asli kusurlu olduğundan yüzde 100 kusurlu olduğuna…”

Ne olmuştu?

Kaza 9 Temmuz Salı günü saat 13.30 sıralarında Kavacık Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; 34 FKJ 390 plakalı otomobilin sürücüsü Fatma Zehra Kınık, Baki Sokak'tan Fatih Sultan Mehmet Caddesi'ne çıktığı sırada, kasksız halde arkasında yolcuyla ilerleyen Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı 34 HUT 980 plakalı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletteki sürücü ve yolcu düşerken sürücüsüz motosiklet, kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Kazada, motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk, arkasındaki yolcu Batın Barlas Çeki ve kaldırımdaki iki yaya yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Kazada yaralanlar, hastanelere kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kazanın ardından gözaltına alınan iki sürücü, emniyetteki işlemleri sonrası Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti. Sürücüler, savcılıktaki ifadelerinin ardından, yüzde 50 kusurlu bulunmaları nedeniyle adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edilmişti.

Mahkeme, her iki sürücüyü, yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza atmayı içeren adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dosyayla ilgili henüz bir bilgisinin olmadığını söyleyerek, "Hatalı bir işlem varsa da bu itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur" demişti.

 

 


"
"