Gündem

Olay yeri 'Divane Cihangir' meyhanesi: Üç kadını 'Oturun adamlarla, hesabı zaten az verdiniz' diye önce taciz, sonra darbettiler!

03 Ağustos 2024 07:23

İstanbul Beyoğlu'ndaki Divane Cihangir adlı meyhanede üç kadın, yan masadaki erkekler tarafından sözle taciz edildi. Hesabı ödeyip mekandan ayrılmak isteyen kadınlar, çıkışta işletme görevlileri tarafından darp edildi. Olayın ardından iki kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Gereği yapıldı" notuyla paylaştığı açıklamasında, "Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz. Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir" dedi. 

Gümüşsuyu ile Kabataş Setüstü arasındaki Sed Otel'in terasında yer alan 'Divane Cihangir' adlı mekâna giden üç kadın, yan masada oturan erkekler tarafından taciz edilmeleri üzerine, durumu işletme çalışanlarına bildirerek masalarının değiştirilmesini istedi. Bir süre sonra kadınların yanına gelen görevli Mehmet D., yan masadakileri işaret ederek, “Bunlar benim özel misafirlerim, sizi beğenmiş, size şampanya göndermek istiyorlar” dedi. Kadınlar bu teklifi reddederek, masalarının değiştirilmesi talebini yeniledi.

Masalarının değiştirilmemesi üzerine, kadınlar hesabı istedi ancak 1425 TL olması gereken hesap, 10 bin TL olarak geldi. Hesaba itiraz etmeleri üzerine, görevli Mehmet D. "Masanızı diğer masayla birleştirelim, hesabınızı onlar ödesin" şeklinde tacizde bulundu. Kadınlar 9 bin TL hesap ödeyerek mekandan ayrılmak istedi.

Çıkışta darp ve tehdit ettiler

Kadınlar mekandan çıkarken işletme sahibi Veysi T. önlerini keserek, "Oturun adamlarla işte, hesabı zaten az verdiniz, yollamam sizi buradan" ifadelerini kullandı. Bu sırada görevli Mehmet D. de kadınları darp ve tehdit etti.

Olaya ait görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine, kadınlar Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

2 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüntülerde yer alan ve kadınları darp ettiği anlaşılan M.M.D. ve V.T. adlı şahısların gözaltına alındığını duyurdu. 

Emniyet'ten yapılan açıklamada, "Olayın meydana geldiği eğlence yerinde, kadın şahısların telefonlarını şarj etmek için bekledikleri sırada, iş yeri çalışanları tarafından hesap getirilerek iş yerinin kapanacağı söylendiği, iş yeri çalışanları ile aralarında telefonu şarj edip biraz daha beklemek için kalma yüzünden çıkan tartışma sonrasında olayın meydana geldiği, başka masadan gönderilen herhangi bir şey olmadığı şahısların beyanlarından anlaşılmıştır" denildi. 

Açıklamada, "İncelemelerde; görüntülerde yer alan ve kadınları darp ettiği anlaşılan şahısların M.M.D. ve V.T. oldukları tespit edilmiş, tespiti yapılan şüpheliler 02.08.2024 tarihi saat 21.30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Suç makinesi çıktılar

Emniyet'in açıklamasına göre; şüphelilerden M.M.D.'nin 13, V.T.'nin ise 12 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler, kasten yaralama ve cinsel taciz suçlarından adliyeye sevk edildi. 

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Gereği yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından "Gereği yapıldı" notuyla paylaştığı açıklamada, "Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz. Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir" dedi.  

"Ücretsiz bayan müşteri toplayarak, bay müşteri çekmeyi hedefliyorlar"

Divane Cihangir adlı işletmeyle ilgili şikayetvar.com'a çok sayıda mesaj gönderildiği ortaya çıktı. İşte o mesajlardan bazıları:

"Divane Cihangir yeni nesil meyhane çekilişine katıldım. 4-6 kişi ücretsiz gidebileceğimi ama mutlaka kız kıza gidebileceğimi, çekilişten kazandığım hakkı bugün ya da yarın kullanabileceğimi belirttiler. Eşimle gidebilmek için çok ısrarcı oldum, 6 kişidense 2 kişi daha az masraflı işletme için. Fakat zannediyorum, birçok ücretsiz bayan müşteri toplayarak, bay müşteri çekmeyi hedefliyorlar. Böyle şartlı şurtlu çekiliş yapmanız hoş değil."

"Yanımıza iki tane yabancı erkek oturttular"

"...8 kişilik masa olmadığı için bizi 10 kişilik masaya oturtup yanımıza da iki tane yabancı erkek oturttular. Masaları biraz ayırır mısınız rahatsız oluyoruz dediğimizde de yapamam o masayı çoktan sattım dediler. Kadın/erkek karışık bir gruptuk ve adamlar resmen yanımızda nargile dumanına boğdular bizi. Bunlar da normalmiş gibi mekanda şarkı dinleyemiyorsunuz çünkü beş dakikada bir birbirlerine şampanya ısmarladığı için müzik kesiliyor ve maç müziği eşliğinde meşaleler yanıyor. Ardından çıkarken zorla üstümden aldıkları trençkot için 50 TL ücret istediler. Vermek istemediğimi zorla aldığını söylediğimde de ödemezsen ödeme diye tepki vererek resmen kovdular. Kısacası paranızla rezil olmak istiyorsanız buyurun gidin. Adamlar resmen her an sizi dövecek şekilde konuşup üstüne her an da bahşiş koparmaya çalışıyor. Gittiğim en rezil meyhaneydi."

"Mekan sahibi belinde silahla geziyor"

"Mekan sahibinin mekanda belinde silahla gövde gösterisi yapması gerçekten hiç güzel değil. Ne yani? Sorun çıkaran olursa çıkarıp sıkacak mı algısı yaratmıyor değil. Bu ortam genç ortamı herhangi bir sorun çıkacak bir ortam değil. Gerçekten aşırı rahatsız edici."

"Bir yanlış anlaşılmada 10 kişi birden üstünüze yürüyor"

"Divane Cihangir, tam anlamıyla kötü bir mekan. Rezervasyon 1 hafta önceden yapmamıza rağmen ve resimli yer ayırmamız, cam kenarı istememize rağmen, bizi kapı kenarında bir masaya yönlendirme yaptılar. Orası dolu burası boş sizin hadsizlik yapıldı. Kapıda montları çantaları alan vestiyerler çıkışta para istiyor ve girişte alınan bazı özel eşyaları vermemize rağmen, geri iade etmiyorlar bıraktığınız arkadaşın adı neydi gibi, saçma sorular soruyorlar. Hesap harici ekstra para istemeleri, zor kurtardık kendimizi. Kapıda duran güvenlik arkadaşlar bir yanlış anlaşılmada 10 kişi birden üstüne yürümeleri, mekanın dar masa, sandalye, alanları ukala garsonların tavırları, siz esnafsınız, iş yeri işletiyorsunuz, müşteriye yaklaşımınız hiç hoş değil. Gecemizi mahvettiniz. Yazıklar olsun sizin gibi bir işletmeye."

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney'den açıklama

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, yaşanan olaya tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Güney, şu ifadeleri kullandı:

"Beyoğlu kadınların özgürce ve güvenle yaşadığı, yaşayacağı, eğleneceği ilçedir. Öyle de kalacaktır. Konuyla ilgili hukuki ve idari süreçleri sonuna kadar takip edeceğiz, Kaymakamlığımız ve Emniyet güçlerimizle koordinasyon halinde bu rezaletin sorumluları hakkında gereğinin yapılmasını sağlayacağız. Konuyu şahsen takip ediyorum."

"
"