Spor

Beşiktaş'tan Merih Demiral hamlesi

19 Temmuz 2024 08:11

Transfer döneminde Gabriel Paulista, Rafa Silva ve Ciro İmmobile'yi kadrosuna katan Beşiktaş, yerli oyuncu avına çıktı. Savunmasını güçlendirmek isteyen Kara Kartal, Paulista'nın yanına milli futbolcu Merih Demiral'ı transfer etmek istiyor.

Siyah-Beyazlılar, Paulista’nın yanına alacağı stoper konusunda rotayı A Milli Takım’ın yıldızına çevirdi.. Merih Demiral için Al Ahli ile ilk teması kuran Beşiktaş Yönetimi, Suudi Arabistan ekibinin yüksek bonservis talebi nedeniyle kiralama formülünü devreye sokacak.

Siyah-Beyazlılar, Merih Demiral için girişimlere başlarken, bu transferle hem üst düzey bir stoperi kadrosuna katacak hem de yerli rotasyonunu güçlendirip kontenjanı rahatlatacak. Al Ahli ile ilk temas kurulurken, Suudi Arabistan ekibi kapıyı 15 milyon Euro bonservisten açtı. Bu rakamı çok yüksek bulan Siyah-Beyazlı yönetim, kiralama formülünü devreye sokacak. Bir yandan Merih’le dirsek temasında olan Beşiktaş, Al Ahli’yi kiralama teklifine ikna edebilirse süreci hızlandıracak.

26 yaşındaki A Milli oyuncunun Al Ahli ile 2026’ya kadar kontratı var. Alanyaspor’da yaptığı patlama sonrası 8 milyon Euro’ya 2019’da Sassuolo’ya giden ve hemen ardından 19.5 milyon Euro karşılığında Juventus’un yolunu tutan başarılı savunmacı için 2022’de Atalanta 21 milyon Euro ödemişti. Merih Demiral, geçen yaz ise 16.5 milyon Euro bonservisle sürpriz şekilde Al Ahli’ye transfer oldu. Merih’in Arabistan’da senelik kazandığı ücret, 10 milyon Euro’nun üzerinde. Başarılı stoper için son 5 senede kulüpler toplamda 65 milyon Euro bonservis ödedi.

Merih Demiral, Arabistan ekibinde geçtiğimiz sezon 21 maça çıktı ve 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi. [FANATİK]

 

 

"
"