Gündem

"Merih Demiral heykeli" iddiası | İZBB Başkanı Cemil Tugay: Biz bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz

"Böyle bir ihtimal olabilir mi, gözünüzü seveyim"

13 Ağustos 2024 08:07

T24 Haber Merkezi

CHP'den yapılan açıklamada, İzmir'e milli futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alındığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da "Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği, ilgili komisyona gönderilmiştir. İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. “Yani böyle bir ihtimal olabilir mi, gözünüzü seveyim” diyerek iddialara tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “Biz bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz İzmir'e" dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, UEFA Disiplin Kurulu'nun, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle ceza verdiği milli futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin kente dikilmesine karar verdiği iddia edildi. Haberde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısında futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e dikilmesi önergesinin oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderildiği bilgisi aktarıldı.

CHP: Meclis kararı yok, iddialar gerçek dışı

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP, Anadolu Ajansı'nın haberini yalanladı. CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İzmir'e milli futbolcu Merih Demiral’ın heykeli dikileceği yönünde meclis kararı alındığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu talebe ilişkin önerge, ilgili mevzuat doğrultusunda detaylı incelenmek üzere ilgili komisyona gönderilmiştir."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da "Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği, ilgili komisyona gönderilmiştir. İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"12 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde MHP’li Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in, ‘bozkurt işareti’ yapan futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği, ilgili komisyona gönderilmiştir.

İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz"

CHP ve belediye yönetiminden gelen yalanlamaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da konu hakkında açıklama yaptı.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Tugay, “Meclis başkanvekilimiz direkt burada reddetmeyelim, komisyona gönderelim, oradan ret çıkar diye böyle bir şey yapmış. Kendince bir nezaket yapmış yani” dedi.

“Yani böyle bir ihtimal olabilir mi, gözünüzü seveyim” diyerek iddialara tepki gösteren Tugay, “Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz İzmir'e yani. Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler” ifadelerini kullandı.

"Partimiz belli, ideolojimiz belli"

Tugay, konu hakkında şunları söyledi:

“Ciddiye alınması bile bir şey yani tuhaf. Yani bizi ne zannediyorlar? Anlamadım partimiz belli. İdeolojimiz belli. Bu olaydaki bizim savunacağımız, savunmayacağımız şeyler belli. Anlatabiliyor muyum? Yani heykel dikmek nasıl bir şey olabilir? Olabilir mi öyle bir şey?

MHP'li bir meclis başkan vekili var. Bizim orada o vermiş bu önergeyi. Grup başkan vekili verdiği için ona ayıp olmasın diye komisyona gönderelim demişler. İşte yarın meclis var. Yarın olumsuz oy çıkar kapanır konu.

Belediyeden buna dair o haberleri yapan herkesi ayrı ayrı tebrik ederim. Yani bir arayıp sorsalar da böyle bir karar var mı diye ya?

Komisyona havale edilmesi bu önergenin kabul edildiği anlamına gelmez ki. Komisyondan karar çıkacak. Ondan sonra oylanacak yani.”

 


 
"
"