Spor

Belçika'da 1. olan Russell diskalifiye edildi; zafer takım arkadaşı Hamilton'a geçti!

29 Temmuz 2024 08:39

T24 Dış Haberler/ Spor

Formula 1, yaz arasına birçok hikayeyi birkaç saate sığdıran bir yarışla girdi. Belçika'da sürpriz bir zafer alan George Russell, podyumda kutladıktan yaklaşık 2 buçuk saat sonra diskalifiye edildi ve kupa takım arkadaşı Lewis Hamilton'a verildi. 

SPA- Francorchamps'ta Russell, alışılmışın dışındaki tek pit stop stratejisiyle risk aldı ve son turlarda Hamilton'ın saldırılarını engellemeyi başardı. Russell, başarılı savunmasıyla damalı bayrağı aldı ve Hamilton ikinci oldu. 

Ancak yarıştan sonra Russell'ın arabasının nizami sınırın 1 buçuk kilometre altında olduğu tespit edildi. FIA, bu tespit doğrultusunda Russell'ı diskalifiye etti ve birincilik Hamilton'a geçti. Mercedes, hata yaptıklarını kabul etti.

Kararla birlikte Oscar Piastri 2., Charles Leclerc 3. ve Max Verstappen 4. oldu.

2.turda Ferrari pilotu Leclerc'i geçen Hamilton uzun süre yarışı kazanacak gibi duruyordu. Ancak Russell'ın stratejisi farkı kapamasını sağladı. 

Yetkililer ilk olarak Russell ve otomobilin toplam ağırlığının 798 kilogram olduğunu tespit etti. Bu tam olarak belirlenen nizami ağırlığa denk geliyor. 

Ancak yetkililer bu ölçüm yapıldığında araçta hala yakıt bulunduğunu, tamamen boşaltıldığında ağırlığın 796.5 kilograma indiğini gördüklerini belirtti. 

Mercedes patronu Toto Wolff, "Açıkça bir hata yaptık ve bundan bir şeyler öğrenmeliyiz. 1-2 bitirdiğimiz bir yarışı kaybetmek rahatsız edici ve çok başarılı bir yarış çıkaran George'tan sadece özür dileyebiliriz" dedi.

"
"