Gündem

Batman'da 8 yaşındaki kız çocuğu evinin önünde asılı halde bulunmuştu: Bakanlık'tan "cinsel istismar" soruşturmasında takipsizlik kararına itiraz

3 doktor, adli tıp raporuna göre "yüzde yüz cinsel istismar var" demişti

15 Ekim 2024 14:35

T24 Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Batman'da 8 yaşındaki kız çocuğu Şema S.'ye yönelik cinsel istismar iddiasıyla başlatılan soruşturmada takipsizlik kararına itiraz etti.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 7 Ocak'ta bir kız çocuğu, ailesi tarafından evlerinin önünde iple asılı halde bulundu. İsmi açıklanmayan kız çocuğu, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olayla ilgili Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Çocuğun hastanedeki tedavisi sona ererken, cinsel istismar iddiasıyla başlatılan soruşturmada somut delil olmadığı gerekçesi ile takipsizlik kararı alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla karara itiraz etti. Bakanlığın itirazı sonrası soruşturmanın yeniden başlatıldığı, bakanlığın konuyu yakından takip ettiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Adli tıp raporuna göre, olay yerinden alınan ve biri çocuk olmak üzere 3 erkek şahsın kıyafetleri incelendi. Hem kıyafetlerde hem de çocuğun genital bölgesinde sperm saptandı. Ancak rapordaki önemli bulgulara rağmen, 26 Nisan 2024’te alınan ek bir raporla "somut delil yoktur" denilerek dosya kapatıldı.

Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararında, "Olay günü mağdur ile aynı ikamette bulunan annesinin ve kardeşlerinin beyanları ile olayın meydana geldiği yerin özellikleri bir bütün halinde değerlendirildiğinde, mağdurun oyun oynarken bahçelerindeki direkte asılı halde bulunan ipi oyun maksadıyla boynuna dolaması sonucunda olayın gerçekleştiği değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ailenin sıkı siyasi ilişkileri olduğuna yönelik iddialar olduğunu aktaran Medya Koridoru'ndan Canan Kaya, yazısında, "Adli tıp raporunu 3 ayrı adli tıp uzmanına yorumlattım. Üçü de ‘yüzde yüz cinsel istismar var’ diyor. Peki bu kadar somut delil karşımızda dururken, hangi ‘güçlü el’ devreye girdi ve Şeyma S’nin dosyasını ek rapor aldırarak jet hızıyla kapattı?" diye sordu.

TIKLAYIN-Batman'da 8 yaşında ipte asılı halde bulunan çocuğun dosyası cinsel istismar tespitine rağmen "somut delil yoktur" denilerek kapatıldı!

AKP ile ailenin sıkı ilişkileri olduğunu kaydeden  Kaya, “Olay, 7 Ocak 2024 gerçekleşti… O gün evinin önündeki ipte asılı bulunan 8 yaşındaki Şeyma S., ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. 9 Ocak tarihinde medyaya yansıyan olaya ilişkin sosyal medyada çocuğun cinsel istismara uğradığı ve gözaltılar olduğu öne sürüldü. Bu iddiaların ardından Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltı iddialarını yalanlayarak soruşturma başlatıldığını ve titizlikle devam ettiğini açıkladı. O tarihten sonra da ne ulusal ne de yerel basında tek bir haber yer almadı” diye yazdı.

Gazeteyi bastılar!

Olayı ilk duyuran gazeteci olan, Batman’ın yerel gazetesi Sonsöz’de çalışan Hatice Türkan’la telefon görüşmesi yapan Kaya, Türkan’ın haberi yayımladıktan kısa bir süre sonra Şeyma S.’nin ailesinin iki araçla gazeteyi bastığını ve haberin yayından kaldırılması için baskı yaptığını söylediğini aktardı.

Buna göre Türkan, haberi kaldırmayacağını söyleyince de "Seni Batman’da barındırmayız" diyerek gazeteciyi tehdit eden aile yalnızca 1,5 gün sonra da habere erişim engeli getirtti.

Gazeteci Türkan, ailenin kendisine çocuğun ipte asılı olmadığını, oyun oynarken asma dalına dolandığını ve o dalın boynunu kestiğini söylediklerini belirtti. Şeyma S’nin hastaneye kaldırıldığı gün tutulan hasta kayıt formunda; çocuğun kalbi durmuş bir şekilde geldiği, kalp masajı yapıldığı, boyun çevresinde 1 santim eninde ası izi olduğu ve entübe edildiği belirtiliyor. 

 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - 19 yaşındaki üniversite öğrencisi, İtalya'da toplu cinsel saldırıya uğradı

TIKLAYIN - CHP'li Emir, Savunma Sanayi’ndeki maaş alan isimleri açıkladı: Bakan yardımcıları da var

TIKLAYIN - Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekâdan hukuk devletine, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

TIKLAYIN - Dışişleri'nde aşka yer yok mu, yoksa kadının adı yok mu?

TIKLAYIN - AKP Gençlik Kolları Başkanı, konserde genç kadını darp etti

TIKLAYIN - Türkiye'nin en zengin kadın sanatçıları belli oldu: İlk sırada kim var?

TIKLAYIN - Müsavat Dervişoğlu'ndan, Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Devlet Bahçeli'ye tepki: Gaflet ve dalalet

TIKLAYIN - Esra Erol’a ölüm tehdidi: Surlardan aşağı atılırsın!

TIKLAYIN - Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak: Zam geliyor, kritik tarihe dikkat!

 

Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Demokrasilerin yeni tehdidi seçilmiş liderlerin muhalefet liderlerini hapse atmaları


 

"
"