Gündem

"Başı açık öğrenci olamaz" dediği öne sürülen okul müdürü hakkında kadınlara hakaret etti iddiası

19 Ağustos 2024 09:28

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nun "Başı açık öğrenci istemiyorum" dediği iddia edilen müdürü  E.K.K. hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. 

Okul müdürü  E.K.K.'nın  daha velilere “Okulda başı açık kız öğrenci olamaz. Herkesin başını kapatması gerek” dediği öne sürüldü. İddiaya göre toplantıda “Bizler İslamın değerlerinin tarafındayız o yüzden şort giyen öğrenciye de başını örtmeyen öğrenci ye de karışırız” ifadelerini kullandığı öne sürülmüştü.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'a konuşan velilerin iddia ettiklerine göre; 24 Haziran'da müdür, öğretmenlerle seminer haftası kapsamında toplantı yaptı.

E-sınav kapsamında okulda sınava giren bir vatandaş hakkında "Çırılçıplak gelmiş hanımefendi. Böylesine hanım da denmez ya. Gittik uyarmaya. Günaha da girdik mecbur uyarmak için. Kozmetik sektörüne de hakim değilim ama bu ağdadan sonra bir de vernik mi çekiyorlar nedir her yeri parlıyor" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin konuşan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, "Cumhuriyeti karşı karşıya kaldığı bu gerici saldırılardan korumak acil bir yurttaşlık görevi olarak karşımızda duruyor. Sendikalar ve demokratik kitle örgütleri karşımızdaki gerici koalisyona karşı geniş cepheler kurarak laiklik mücadelesini büyütmelidir. Her gün bir adım daha ilerleyerek alan açan örgütlü gericilik bizleri yaptıklarına alıştırmamalıdır." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızın elinden tutup şeriat özentili müritleri ve baskılarını çiğneyerek onların güvenli bir okulda olmalarını sağlayacağız"

Okulu medrese, kendisini de mürit olarak gören yöneticilerin okullardan derhal uzaklaştırılması gerektiğini söyleyen Rona, "Okulların açılacağı 9 Eylül tarihinde Eğitim-İş Bursa şubemiz öncülüğünde Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda olacağız. Çocuklarımızın elinden tutup şeriat özentili müritleri ve baskılarını çiğneyerek onların güvenli bir okulda olmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

TIKLAYIN-İddia: İmam hatip okul müdürü velilere "Şort giyen, başını örtmeyen öğrenciye karışırız, psikolojisi bozulan bu okulda olmamalı” diye çıkıştı

"
"