Gündem

Baro Başkanı, Erdoğan tarafından AKP il başkanı olarak atandı

"Bu durum ahlaki de etik de değil; cezalandırılma korkusu duyan hâkimler nasıl adil karar verecek?"

26 Ağustos 2024 09:11

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş il başkanlığı için Kahramanmaraş Barosu Başkanı Avukat Muhammed Burak Gül’ü görevlendirildi.

Gül, kararı sosyal medya hesabından “Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Sayın cumhurbaşkanımıza şahsıma emanet ettikleri bu onurlu ve kutlu görev için şükranlarımı sunuyorum. Umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti 23 yaşında” notuyla paylaştı.

Baro başkanlığı görevini ekim ayındaki seçime kadar yürüteceği belirtilen Gül’ün, görevlendirme sonrasında sosyal medya hesaplarından etkin biçimde AKP paylaşımı yaptığı görüldü.

““Bu durum ahlaki de etik de değil”

Cumhuriyet’e konuşan eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, “Bu durum ahlaki de etik de değil. Ayrıca yurttaşların yargıya ilişkin kaygıları, özellikle deprem davalarında birçok soru işareti varken böyle bir tercih kamuoyu vicdanını da yaralar” dedi. Eski bir baro başkanı sıfatıyla Gül’ü istifaya davet eden Kazan, “Baro üyelerinin de bu konuda çağrıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Hukukla artık bu kadar oynamayın ne olur” ifadelerini kullandı.

"cezalandırılma korkusu duyan hâkimler nasıl adil karar verecek?”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da “Bu kişi davalara gittiğinde hâkimlerin, savcıların gözünde AKP il başkanı olacak. Aksi bir durumda cezalandırılma korkusu duyan hâkimler nasıl adil karar verecek?” diye sordu, söz knousu duruma tepki gösterdi.

"
"