Gündem

Barış Terkoğlu: Jandarma’da neler oluyor?

26 Ağustos 2024 10:07

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çok sayıda albayı gizli-saklı emekli ettiğini daha önceki yazılarında dile getiren Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, emeklilik kararı verilen albayların tek tek uyarıldıklarını söyledi. Terkoğlu, "Emekli olduktan sonra 'Sakın basına konuşmayın' denilmiş. Yapacakları yorumların TSK’yi yıpratabileceği, bu yüzden de susmaları söylenmiş" dedi.

"Jandarma'da tuhaf olay" başlıklı yazısında, emekli Albay Ahmet Zeki Üçok ile konuşan Terkoğlu "Ne garip! Aynı taşa bin kez takılıp düşüyorlar. Ancak taş hakkında konuşmamızı istemiyorlar" diyerek şöyle devam ediyor:

"Emekli edilen albayların listesinin yayınlanmadığını, kendilerine tek tek bildirildiğini duyunca “bir bilen”e sormak istedim. Yıllar önce kumpasa uğrayıp sonra emekli edilen emekli Albay Ahmet Zeki Üçok ile konuştum."

Üçok'un sözlerine yer veren Terkoğlu'nun köşesindeki ilgili bölüm şu şekilde:

"Eskiden emekli edilen albaylar kamuoyu ile paylaşılırdı. Bu yıl özellikle emekli edilen albayların isim listelerinin yayınlanmamasının nedeni kanaatimce kamuoyunda oluşan ‘TSK’de Atatürkçü askerler emekli edilip tarikatlar yapılandırılıyor’ algısına engel olmak... Jandarma işi bir adım daha ileri götürmüş vaziyette. Jandarma emekli edilen generallerin isimlerini bile yayımlamadı."

Yazının devamını okuyun...

"
"