Gündem

Barış Pehlivan: Genco Erkal'ı neden yalnız bıraktınız; cumhurbaşkanına hakaretten yargılanırken yanında kaç sanatçı vardı?

02 Ağustos 2024 09:47

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında tiyatro sanatçısı Genco Erkal'ın ölümü üzerinden, aydın sorumluluğunu sorguladı. 

Pehlivan, "Genco Erkal'ı neden yalnız bıraktınız?" başlıklı yazıda, "Genco Erkal’ın ölümüyle neden 'Bir devir kapandı' diyoruz? Acaba, aydın sorumluluğunu omzunda taşıyan sanatçıların bu topraklarda azalmasından mı?" sorularını sorarak, "Öyle ya, hep aynı bir avuç insanı görüyoruz" dedi. 

Pehlivan, yazısının devamında şunları kaydetti:

"Sahi, Genco Erkal ve bir avuç sanatçı dostu neden bu kadar yalnız? Sahi, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla hapsi istenirken adliye koridorlarında Genco Erkal’ın yanında kaç sanatçı vardı? Sahi, milyonlarca takipçisi olan oyuncular, müzisyenler, yazarlar neden o öykündüklerini iddia ettikleri Genco Erkal’a memleket meselelerinde omuz vermedi?

O sessiz ünlüler kokmuş karanlığımızdan kurtulmak istemez mi? Sorsan, ister. O halde neden Genco Erkal gibi 'vatan haini' olmayı göze alamıyorlar? 'Kasalarının ve çek defterlerinin içindekilerden dolayı' demeye dilim varmıyor. Lakin, hiç mi borçları yok bu topraklara?

Demem o ki... Görkemli cenaze törenleri düzenlemekten ve iç titreten ağıtlar yakmaktan daha fazlasına ihtiyacı var bu memleketin. Elini, yüreğini, hayatını o büyük kayaların altına koyan sanatçılara ihtiyacı var. Bir devrin kapanmasına değil, bir meşalenin el değiştirmesine ihtiyacı var."

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

"
"