Gündem

Barış Boyun, ilk gözaltı sürecinde Sedat Peker’in kendisine avukat yönlendirdiğini iddia etti

12 Ağustos 2024 19:06

İtalya’da yakalanan Barış Boyun hakkındaki Milano savcılığının hazırladığı dosyada Türkiye’deki mafya gruplaşmalarına dair dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Barış Boyun’un Sarallar suç örgütüne karşı Şahinler çetesinin lideri Sedat Şahin’e yakın olduğu ifade edildi. Barış Boyun İtalya’daki ilk gözaltı sürecinde Sedat Peker’in kendisine İtalyan bir avukat yönlendirdiğini iddia etti.

Hakkında 'organize suç örgütü kurmak', 'cinayet amaçlı silahlı çete kurmak', 'yaralama', 'yasadışı silah ve patlayıcı bulundurmak', 'silah kaçakçılığı', 'uyuşturucu kaçakçılığı', 'cinayet ve yasadışı göç' suçlamaları olan Barış Boyun, 22 Mayıs'ta İtalya'da gözaltına alındı.

10HABER’den Furkan Karabay’ın haberine göre, Milano savcılığının dosyasında Barış Boyun’un Avrupa’da devasa uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı yaptığı, ‘MDMA’ adlı uyuşturucu hapın üretimi için Bulgaristan’da adeta bir fabrika kurduğu, Avrupa’nın birçok ülkesinde silah ticareti yaptığı, makineli tüfek, M16, Uzi, Glock gibi silahlarının deposunun İsviçre’de bulunduğu ifade edildi.

Barış Boyun: Alaattin Saral ve Burhanettin Saral’ı öldüreceğim

Dosyada Barış Boyun’un Sarallar suç örgütüne düşman olduğu belirtildi. Telefon görüşme kayıtlarının yer aldığı dosyada Barış Boyun’un Saralların lideri Alaattin Saral’ı öldürmeyi planladığı görüldü. Boyun, Sarallarla olan kavgasını “Alaattin Saral ve Burhanettin Saral’ı öldürene kadar ya da onları mezarda bekleyeceğiz. Emekliliğimiz zor, çünkü onları aynı anda öldüremeyeceğiz” ifadeleriyle anlattı.

Dosyada yer alan bilgilere göre Barış Boyun’un adamlarının Sortie adlı eğlence mekânında eğlenmesini istemeyen “Alaattin” isminde birinin mekanın sahibini aradığı, Boyun’un bu durumu öğrendiği, duruma çok sinirlendiği ifade edildi. Barış Boyun’un ardından Saralların koruması altında olduğunu iddia ettiği Vadi İstanbul’u, Kaşıbeyaz restoranı bombalayacağını söylediği görüldü.

Barış Boyun bir konuşmasında ise Sarallar ile 20 yılı aşkın süredir çatışma içinde olan Sedat Şahin’in kendilerine yol gösterdiğinden bahsetti. Barış Boyun ayrıca Saralların kendisini öldürmek için “üç çanta para teklif ettiğini” anlattı.

Sedat Peker ile görüştüğünü anlattı

Barış Boyun hakkında yakalama kararı olan, suç örgütü liderliğinden yargılanan Sedat Peker ile telefon görüşmeleri yaptığını anlattı. Barış Boyun’un Sedat Peker ile liderliğini Ferhat Delen’in yaptığı “Redkitler” suç örgütünün Kuzguncuk’ta 24 yaşındaki Şükrü Can Köseoğlu’nun öldürüldüğü silahlı saldırının asıl hedefi olan Fenerbahçe tribün liderlerinden İbrahim Gümüştekin hakkında konuştuğu ifade edildi.

Barış Boyun’un bir konuşmasında da İbrahim Gümüştekin’e Sedat Peker ile irtibatta kalması gerektiğini söylediği, Türkiye’deki mafya gruplaşmasına işaret olarak “Sedat Peker ile dostuz, bize kini olan herkes birleşti, biz de birleştik” dediği görüldü.

Barış Boyun İtalya’da gözaltına alındığı günlerde Sedat Peker tarafından dosyayla ilgilenmesi için İtalyan bir avukat yönlendirildiğini iddia etti.

"
"