Dünya

Banksy'nin hayvan serisinin son eseri Londra Hayvanat Bahçesi tarafından kaldırıldı

Yerine bir kopyası kondu ve yanına "Banksy buraya geldi" yazan bir tabela yerleştirildi

19 Ağustos 2024 16:25

T24 Dış Haberler

Sokak sanatçıcısı Banksy’nin Londra’daki hayvan temalı eserlerinin 9'uncusu ve sonuncusu, “196 yıllık hayvanat bahçesinin tarihindeki önemli bir anı, uygun şekilde korumak” gerekçesiyle kaldırıldı.

Hayvanat bahçesi yetkilileri sosyal medya üzerinden ziyaretçileri, "güvenli bir şekilde saklanması ve yoğun yaz döneminde girişin tam olarak kullanılabilmesi için" sanat eserini cuma akşamı kamuya açık sergiden kaldırmayı planladığı konusunda uyardı ve "Hâlâ eserle tam olarak ne yapacağımızı düşünüyoruz" dedi. 

Eserin tanıtımının ardından ziyaretçilerin girişte oluşturabileceği kalabalığı önlemek için, yerine bir kopyası kondu ve yanına "Banksy buraya geldi" yazan bir tabela yerleştirildi. 

Hayvanat bahçesinin baş operasyon görevlisi Kathryn England, Banksy'ye sanat eserini hayvanat bahçesinin kepengine bastığı için teşekkür etti ve bunu "Tarihimizde uygun şekilde korumak istediğimiz önemli bir an" olarak nitelendirdi. England, "Bu sanat eserinin birçok kişiye yaşattığı sevinçten dolayı çok mutluyuz, ama en önemlisi, yaban hayatını ön plana çıkardığı için Banksy'ye inanılmaz derecede minnettarız" diye ekledi.

"
"