Gündem

Balıkesir’de ilçe milli eğitim müdürlüğünden okul müdürlerine mesaj: Büyükşehir belediyesinden asla temizlik talebinde bulunmayın

böylesi bir talepte asla bulunmayın

04 Ekim 2024 12:04

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin okullara temizlik desteği sağlayacağını duyurmasının ardından, Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürlerine "Büyükşehir'den kesinlikle talepte bulunmayın" şeklinde bir mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Dersimiz Eğitim Desteğimiz Temizlik” sloganıyla il genelindeki okullarda temizlik çalışması başlattı. Çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan okul temizlik ekibi, talep eden ve ihtiyaç duyan okullara giderek temizlik çalışması yapacak. Yine talep doğrultusunda, ihtiyaç duyan okullara temizlik malzemesi temin edilecek.

Başkan Akın’ın okullara temizlik desteği açıklamasının ardından Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, WhatsApp grubu üzerinden okul müdürlerine, Büyükşehir’in temizlik desteğinden yararlanmak için talepte bulunmamaları gerektiği yönünde uyarı yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün WhatsApp grubuna Büyükşehir’in kampanyasının görseli de eklenerek, okul müdürlerine, “Sayın müdürlerim ne siz idareciler ne de okul aile birlikleri/veliler/öğretmenler, böylesi bir talepte asla bulunmamalı. İyi niyetimizin suistimal edilebileceği bir konu. Lütfen dikkat edelim. Hayırlı akşamlar” mesajı gönderildi.

Benzer bir durum Ankara'da da yaşanmış, Mansur Yavaş, 113 okulun temizlik malzemesi taleplerini geri çektiğini ve bazı müdürlere "Belediyeden bir şey istemeyin" mesajlarının iletildiğini açıklamıştı. Yavaş, duruma tepki göstererek şunları söylemişti:

“Biz zararlı bir şey vermiyoruz; temizlik malzemesi sağlıyoruz. Ayrıca okulları temizleme hizmeti de sunmak istiyoruz.  Bu konunun bu denli ülke gündemine taşınmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Amacımız, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmesi için tüm kurumlarla iş birliğine hazır olduğumuzu vurgulamak.”


 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

 

 

 

"
"