Gündem

Bakan Yumaklı'dan Çanakkale, Manisa ve Bolu'daki orman yangınlarıyla ilgili açıklama: Müdahale gece boyunca sürecek

16 Ağustos 2024 01:36

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale Eceabat, Manisa Gördes ve Bolu Göynük'teki orman yangınlarına ilişkin,  yangınlara müdahalenin gece boyu süreceğini belirterek "Havanın kararmasıyla beraber gün içerisinde yapılan müdahalelerle kara ekiplerimiz takviye yaparak bu müdahalelerine devam ediyor. Yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir risk söz konusu değil" dedi.

TIKLAYIN: Çanakkale'deki orman yangınında 2 orman işçisi hastaneye kaldırıldı: AFAD'dan yerleşim yerlerinde "Tahliyeye gerek yok" açıklaması

TIKLAYIN: Manisa’daki orman yangınına müdahale sürüyor

TIKLAYIN: Bolu'da orman yangını: Müdahale sürüyor, 3 köy ve 2 mahalle tahliye edildi

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Büyükanafarta köyü yakınındaki ormanda, Manisa'nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanda, Bolu Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Üç ilde de bugün çıkan yangınlara müdahale sürüyor.

"Yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir risk söz konusu değil"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale Eceabat, Manisa Gördes ve Bolu Göynük'teki orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Müdahalenin sürdüğünü ve yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir riskin olmadığını belirten Yumaklı, müdahalenin gece boyunca süreceğini söyledi.

Yumaklı, Çanakkale Eceabat, Manisa Gördes ve Bolu Göynük'teki orman yangınlarına ilişkin, "Devam eden her 3 yangında da iyiye doğru giden bir süreç var. Yarın güzel haberler vererek bu 3 yangınımızla ilgili de bittiğini inşallah sizlerle paylaşmayı ümit ediyorum" dedi.

Bakan Yumaklı, Eceabat ilçesindeki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi'nde yaptığı açıklamada, bugün Türkiye'de 33'ü orman, 30'u kırsal alan olmak üzere 63 yangına müdahale ettiklerini söyledi. (AA)

"
"