Gündem

Bakan Yerlikaya paylaştı: 76 mağara, sığınak ve barınak imha edildi

Operasyonların Şırnak, Hakkâri, Kars, Siirt, Van, Diyarbakır, Erzincan, Bitlis, Muş, Tokat, Hatay ve Tunceli gibi birçok ilde eş zamanlı olarak yürütüldüğü belirtildi

09 Ağustos 2024 08:31

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, Türkiye genelinde terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen "GÜRZ-5" operasyonlarında, BTÖ mensuplarına ait 76 mağara, sığınak ve barınak imha edildi. Bu kapsamlı operasyonda, büyük miktarda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando birlikleri ve Güvenlik Korucularının katılımıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, J-SİHA ve ATAK helikopterleri de operasyonlara destek verdi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, "Yılın 365 günü, dört mevsim boyunca gece gündüz demeden, şehir içinde ve kırsalda düzenlediğimiz operasyonlarımız, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek," dedi.

Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında 102 adet füze, 132 adet havan ve bombaatar mühimmatı, 191 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 2 bin 604 adet fünye, 165 adet el bombası ve 22 adet el yapımı patlayıcı bulunuyor. Ayrıca, 55 adet makineli uçaksavar topu mühimmatı ve 2 ton 156 kilogram yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyonların Şırnak, Hakkâri, Kars, Siirt, Van, Diyarbakır, Erzincan, Bitlis, Muş, Tokat, Hatay ve Tunceli gibi birçok ilde eş zamanlı olarak yürütüldüğü belirtildi. 

"
"