Gündem

Bakan Yerlikaya duyurdu; Narkoçelik-26 Operasyonları'nda 3 milyon kenevir kökü yakalandı, 57 zehir taciri gözaltına alındı!

"Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye olan kararlılığımız devam ediyor"

10 Temmuz 2024 08:16

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen "NARKOÇELİK-26" operasyonlarının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda toplamda 426 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 915 bin 485 adet kök kenevir ve skunk, 2 milyon 512 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon sonucunda 57 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı, bunlardan 28'i tutuklandı, 14'üne adli kontrol kararı verildi.

Operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlıklarının iş birliğiyle yürütüldüğü belirtildi. Ayrıca, 236 ekip ve bin 596 personelin katılımıyla hava araçları ve narkotik dedektör köpeklerinin de desteğiyle İstanbul, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Aydın, Gaziantep, Erzurum, Samsun, Hatay, Ankara, Ağrı ve Van olmak üzere geniş bir coğrafyada düzenlendiği ifade edildi.

İstanbul'da öne çıkan operasyonlarda, Meksika'dan getirilen 34,5 kilogram kokain ele geçirildi ve iki yabancı uyruklu zehir taciri tutuklandı. Diğer illerde de benzer operasyonlarla büyük miktarda uyuşturucu maddeler yakalandı ve çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar hakkında, "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye olan kararlılığımız devam ediyor. Zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

"
"