Gündem

Bakan Yerlikaya duyurdu: Adana merkezli "KUYU-17" operasyonlarında organize suç örgütü çökertildi

Operasyon kapsamında, suç örgütünün nitelikli yağma, mala zarar verme, kasten yaralama ve silahla tehdit suçları işlediği belirlendi

15 Ağustos 2024 08:34

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli dört ilde gerçekleştirilen “KUYU-17” operasyonunda, elebaşlığını Ahmet Kurt'un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Adana, İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa'da Jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda, örgüt lideri de dahil olmak üzere 15 şüpheli yakalandı.

Operasyon kapsamında, suç örgütünün nitelikli yağma, mala zarar verme, kasten yaralama, silahla tehdit ve 6136 sayılı Kanuna muhalefet gibi suçları işlediği belirlendi. Ayrıca, örgütün kurduğu sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek mallarına el koyduğu, tehdit ve şantajla bu malları başkalarının üzerine geçirdiği ve bundan komisyon aldığı ortaya çıkarıldı.

Operasyonlarda, av tüfekleri, alacak-verecek defterleri, mağdurlarla yapılan zorla satış anlaşmaları ve mağdurların haklarından feragat ettiğine dair zorla doldurulmuş dilekçeler ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

"
"