Politika

Bakan Tunç'tan İzmir'deki elektrik hattı kaçağında insanların öldüğü olaya ilişkin açıklama: Kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız

14 Temmuz 2024 00:48

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik kaçağı olayına ilişkin rapor beklendiğini söyleyerek "Kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

Bakan Tunç, A Haber'de İzmir Konak'ta elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz (23) ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay'ın (44) yaşamını yitirdiği olayla ilgili, "Ön rapor bekleniyor. Ceza soruşturmasını titizlikle yapacağız, kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Bu çağda bunun olmaması lazım"

Tunç, olaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi tabii çok üzüldük. Orada sokaktan geçen vatandaşlarımız akıma kapıldı. Çok üzüldük, bu çağda bunun olmaması lazım. Başsavcımız soruşturma başlattı. Ön rapor bekleniyor. Ceza soruşturmasını titizlikle yapacağız, kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız."

Eylem Tok ve oğlunun ABD'den iade süreci hakkında da konuşan Tunç, "Olumlu devam ediyor. İade yargılaması başlamadı henüz. Bizim delillerimiz inandırıcı bulundu ve sürekli savcıyı bilgilendirdik. Kaçtıkları günden itibaren izlerini sürdük. O olaydan sonra hemen kaçmaları, Mısır'a hemen iade için başvurduk. Oradan ABD'ye gittiler. Yargılama süreci biraz sürebilir. Suçluların iadesi duruşması ekim ayında gerçekleşecek" dedi.

Ne olmuştu?

Konak ilçesinde dün sağanak sırasında İnanç Öktemay, Enver Dündar Başar Sokak'taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılıp yere düşmüş, Özge Ceren Deniz de ona yardım etmek isterken akıma kapılıp arkadaşının yanına düşmüştü.

Çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan Öktemay ve Deniz, kaldırıldıkları Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

TIKLAYIN - EMO ve elektrik dağıtım şirketinden İzmir'de 2 kişinin öldüğü elektrik akımına ilişkin açıklama: İzolasyon hatası belirlendi

TIKLAYIN-İzmir'de 2 kişi sokakta elektrik akımına kapılarak can vermişti; yerel basın 5 yıl önce böyle uyarmış!

TIKLAYIN-İzmir'de sağanaktan kaçmaya çalışan 2 kişi, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

TIKLAYIN-İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin elektrik şirketinden açıklama

TIKLAYIN-Sağanakta sokakta akıma kapılan İnanç Öktemay, Pamukkale Belediye Başkan Ertemur'un akrabasıymış

"
"