Gündem

Bakan yangın bölgesine geliyor diye su tankerlerini durdurmuşlar!

"Bu durumun yasaklanması gerekir, emekçilerin çalışması engelleniyor"

Görsel temsilidir

19 Ağustos 2024 06:44

Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, orman yangınlarını değerlendirdi, “Yerinde ilk müdahale edecek olan orman köylüleri desteklenmediği ve bu görevlerinden alındığı için işleri yandaş firmalar ile niteliksiz ve tecrübesiz kişilerin yürüttüğünü” söyleyerek sitem etti. Öte yandan Durmuş, yangın bölgesine gelen bakan için su tankerlerinin bekletilmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Şevval Aydoğan’ın haberine göre, bakanların yangın bölgelerine gitmesini eleştiren Durmuş, şunları kaydetti:

“Bakan bakanlıkta bulunarak stratejik konuları ya da lojistik desteği konuşmalıdır. İzmir’e yangın için bölgeye gittiğimizde arazözlerin geçtiği yolun boş kalması için bizleri uyardılar ve biz yolun bir kısmını yürüyerek devam ettik. O yolun açık olması gerekirken, orada yangın çalışmalarına hizmet eden emekçilere su taşınması gerekirken bakan peşinde onlarca araçla geldi. Su tankerleri bile durdu, bakan oraya gelip açıklama yaptı. Bu durumun yasaklanması gerekir, emekçilerin çalışması engelleniyor.”

TIKLAYIN - Türkiye alevlerle mücadele ediyor

"
"