Spor

Aykut Kocaman'dan Jose Mourinho sözleri: "Boşuna gelmedi"

06 Ekim 2024 10:20

Fenerbahçe'nin efsane ismi Aykut Kocaman, Jose Mourinho ile ilgili yaptığı yorumda "Ülke futbolunu tanırken, dinamiklerini anlamaya çalışırken bir sürü hata yapacak ama esas yeteneği, bu hataları kısa zamanda düzeltmesiyle orantılı” dedi.

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Aykut Kocaman, Jose Mourinho’ya destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Sarı-lacivertlileri 2010-11 sezonunda şampiyonluğa taşıyan Kocaman, Playspor Youtube kanalına konuştu ve "Başka takım taraftarlarının bir takım mecraları kullanarak Mourinho’nun çalışma ömrünü kısaltacak hamleler yapmalarını anlayabiliyorum. Bu rekabetin -çirkinleşmediği sürece- evrelerinden bir tanesidir ama özellikle Fenerbahçelilerin, gerçekten Fenerbahçeli olduklarını düşünenlerin bunun bir süreç olduğunu, çok yetkin bir antrenöre sahip olduklarını, bu yetkin antrenörün de özellikle ana hedefe giderken adımlama metoduyla gittiğini unutmaması gerekiyor” dedi.

"Boşuna gelmedi"

Aykut Kocaman, sözlerini şöyle noktaladı:

Hatalar yapacak tabii ki ama o hataları düzelte düzelte gidecektir. Bu insanlar bu seviyelere boşuna gelmiyorlar. Hiçbirimizin olmadığı gibi hatasız değiller. Teknik direktörlük kariyerinde bir süre evrelerden geçerek bugüne geldi. Dolayısıyla ülkeyi, ülke futbolunu tanırken dinamiklerini anlamaya çalışırken bir sürü hata yapacak ama esas yeteneği bu hataları kısa zamanda düzeltmesiyle orantılı. (Sözcü)

 

"
"