Gündem

Atatürk’ün İzmir’deki tarihi evi, ihmaller nedeniyle restore edilemiyor

15 Ekim 2024 11:30

T24 Haber Merkezi

Atatürk'ün 1937'de "Ege Manevraları"nı izlemek için geldiği İzmir'in Selçuk ilçesindeki Aziziye (Çamlık) köyünde bulunan tarihi ev, yıllardır onarım bekliyor.

Atatürk'ün o dönemde kaldığı bu evin restore edilerek Atatürk Anı Evi'ne dönüştürüleceği vaat edilse de, yıllar içinde somut adımlar atılmadı. Bürokratik engeller ve bakanlıklar arası koordinasyon eksikliği, tarihi yapının çürümesine yol açtı.

Cumhuriyet'ten Ece İçmez'in haberine göre; Köy Muhtarı Telat Ünlü, evin restore edilmesi gerektiğini vurgulayarak, yıllardır yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in de konuyu gündeme getirdiği, ancak halen bir ilerleme kaydedilmediği belirtildi. 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN | Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen dolandırıldı: 450 bin lirasını kaptırdı

TIKLAYIN | Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekâdan hukuk devletine, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

TIKLAYIN | Evcil hamsterı tarafından saldırıya uğrayan kadın hayatını kaybetti

TIKLAYIN | Kulis: AKP'nin yumrukçu vekili Alpay Özalan, Bakan oluyor

TIKLAYIN | Narin Güran cinayeti soruşturmasındaki detaylar ortaya çıkıyor: Ölüm saatinde evdeki 4 kişi kimdi?

TIKLAYIN | Esra Erol’a ölüm tehdidi: Surlardan aşağı atılırsın!

TIKLAYIN | Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak: Zam geliyor, kritik tarihe dikkat!

"Net bir sonuç elde edemedik"

Köy Muhtarı Telat Ünlü, tarihi evin acilen onarılması gerektiğini belirterek, bu konuda çeşitli girişimlerde bulunduklarını dile getirdi. Ünlü, “Evin restore edilmesi için İzmir Valiliği'ne başvurular yaptık, fakat hala net bir sonuç elde edemedik. Bu tarihi Ev’in yıkılmadan bir an önce restore edilmesini istiyoruz. Burada defineciler de altın arıyor, evin altını kazdılar” dedi.

Ünlü, restorasyon çalışmalarının başlaması için resmi izinlerin ve desteklerin beklenmesi nedeniyle süreçte ilerleme kaydedilemediğini ifade etti. “Eğer devletimiz gerekli adımları atmazsa, bu binayı belediyemize devretmelerini istiyoruz. Belediyemiz ve sponsorlarımız hazır, bir ay içinde restorasyona başlayabiliriz” diye konuştu.

Ünlü, evin tarihsel ve kültürel miras olarak korunmasının önemini vurgulayarak,“Bu ev, Atatürk'ün bizzat konakladığı bir yer ve yıkılmadan önce turizme kazandırılmasını istiyoruz” dedi.


 

 

 

 

 

Günün öne çıkan haberleri: 

TIKLAYIN - Daron Acemoğlu, Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görüldü

TIKLAYIN - Bankalar "limit düşürme başvurularına" çözüm arıyor: Bir banka, müşterilerin ödeyeceği 750 TL katkı payını kendisi ödeyecek

TIKLAYIN - İddia: Kanye West, annesiyle birlikte olurken eşinin izlemesini istedi

TIKLAYIN - Köftelerinde domuz eti kullandığı belirlenen Köfteci Yusuf'un aylar önce şube ve depo kapattığı ortaya çıktı

TIKLAYIN - DEM Parti: İmralı muhataptır, bir süreç başlayacaksa İmralı oradadır

TIKLAYIN - Altın Portakal ödülünü Yılmaz Güney’e adayan Nur Sürer: İstanbul Sözleşmesi yaşatır

TIKLAYIN - AKP kurucusu Hüseyin Çelik'ten Numan Kurtulmuş'a: Arkadaşlarını satarak AKP'ye yamanmış; ayar verildi, sonra çark!

TIKLAYIN - Bakan Tunç'tan Narin Güran cinayeti açıklaması: Çok önemli verilere ulaştık, her şey belli, katillerin kim olduğu görülecek

TIKLAYIN - Erdoğan'dan "anadil" açıklaması: Milyonlarca vatandaşımız sırf anasının dilini konuştu diye ötelendi

TIKLAYIN - Konya'da ihbara giden polisi sırtından bıçaklayan saldırgan, son 9 ayda 10 suça karışıp serbest kalmış!

 
"
"