Gündem

Atamalarda mülakat konusu Danıştay'a taşınmıştı; "MEB bizi beklemesin, öğretmen atamalarını yapsın"

13 Eylül 2024 16:11

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, sorusu atama bekleyen binlerce öğretmen tarafından sorgulanıyor. 20 bin öğretmen ataması için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Öğretmenlerin beklentileri sürerken TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik konuya ilişkin Danıştay yetkilileriyle görüştüğünü ve yetkililerin atamaların yapılması için herhangi bir engel olmadığını vurguladıklarını belirtti. 

TGRT Haber'in aktardığına göre Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında son tablo netleşti. 2024 yılı için 20 bin öğretmen ataması yapılacağı geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Alım ilanın ardından KPSS​ puanıyla kontenjana dahil olan adaylar başvurularını yaptı ve sözlü sınava tabi tutuldu. Gözler ise atama tarihlerine çevrildi.

20 Bin öğretmen ataması ne zaman olacak?

Millî Eğitim Bakanlığınca, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin atama detayları gelmeye başladı.  TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Danıştay ile bende görüştüm. Hatta bu kararı veren daire üyeleriyle de görüşme imkanı buldum. Onlar şunu söylüyor. 'Milli Eğitim Bakanlığı bizi beklemesin. Atamaları yapmak için önlerinde herhangi bir engel yok.' açıklamasını yapıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı​'na soruyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı​'ndan ses gelmiyor, beklemeyi sürdürüyor. Tabi burada en önemli sıkıntı atanmayı bekleyen KPSS​'de başarılı olmuş ardından mülakatı geçmiş 20 bin öğretmen adayının belirsiz bekleyişi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yapmıştı. Danıştay​'daki bu davayı beklediklerini söylemişti. Şimdi dün çıkan karar ile (11'inde verilmişti aslında karar) 3 tane başvuru vardı. Bu yeni mülakat düzenlemesiyle ilgili uygulamanın durdurulması için 3 dava açılmıştı.
Bir tanesi İYİ Partili Kürşad Zorlu tarafından açılmıştı. Diğeri Eğitimin Gücü Sendikası tarafından. Bir diğeri de Eğitim Sen tarafından açılmış 3 dava vardı. Danıştay​'a yapılmış 3 münacat.3'ü de reddedildi. Yürütmeyi durdurma talebini Danıştay​ 12. dairesi reddetti.

Şimdi bu görüşülecek mi, onu bekliyoruz diyor Milli Eğitim Bakanlığı​. Çünkü yürütmeyi durdurma acil bir konu. Eğer bir sıkıntı olsaydı yürütmeyi durdururdu Danıştay​ diyenler var. Dolayısıyla bir an önce mülakat süreci de tamamlandığına göre atamaların yapılması gerekir deniyor. Az önce aktardım. Danıştay​ yetkilileri bile bu konuda karar veren hakimler bile şunu söylüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı​ bizi beklemesin, atamasını yapsın. ve aynı anda 3 dosyaya birden de red kararı verdi. Bu bir siyasi işaret olarak da değerlendirilebilir ya da hukuki bir işaret olarak da değerlendirenler de var."

"
"