Dünya

Arjantin'de bir kargo gemisi, maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı

21 Ağustos 2024 08:49

T24 Dış Haberler

Arjantinli yetkililer, Parana Nehri'nde bir kargo gemisini içindeki bir kişinin mpox (maymun çiçeği) haftası olduğu şüphesiyle karantinaya aldı. 

Arjantin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Rosario limanına yaklaşan geminin mürettebatı, Arjantinli yetkililere ulaşarak "Hindistan kökenli bir mürettebatın çoğunlukla göğüs ve sırtında kiste benzer lezyonlar görüldüğünü" söyledi. 

Hasta olduğu düşünülen kişinin gemi içinde izole edildiği ve Sağlık Bakanlığı'nın "kamu sağlığı acil durumu protokolünü yürürlüğe soktuğu" belirtildi. San Lorenzo limanına gitmekte olan gemi, uygulama sebebiyle nehre demir atmak zorunda kaldı.

Bakanlık açıklamasına göre karantina bitene kadar gemiye sadece sağlık görevlileri girebilecek, testler sonuçlanana kadar kimse de gemiden ayrılamayacak. 

Dünya Sağlık Örgütü geçen hafta mpox'la ilgili bir küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etti. Bu, yeni bir varyantın ortaya çıkmasının ardından Afrika'da hastalığın hızlı şekilde yayılması sebebiyle iki yıl içinde yapılan ikinci acil durum ilanıydı. DSÖ'nün duyurusundan sonra yeni varyant clade 1b, Afrika dışında ilk kez İsveç'te bir kişide görüldü.

 

"
"