Dünya

Anne, baba ve kardeşini 68 bıçak darbesiyle öldüren 17 yaşındaki genç: Daha özgür yaşamak istedim

Zanlı, ailesini katlederken "acı çekmelerini istemediğini" belirtti

08 Eylül 2024 10:42

T24 Dış Haberler

İtalya, Paderno'da meydana gelen olayda 17 yaşındaki Riccardo C, anne babasını ve erkek kardeşini 68 bıçak darbesiyle öldürdü. 

Ailesini öldürdüğünü itiraf eden Riccardo C, "acı çekmelerini istemediği için onları çoğunlukla boyunlarından bıçakladığını" ifade etti.

12 yaşındaki kardeşine uykudayken saldırdığı belirtilen Riccardo C'nin babasının çığlık seslerine uyanarak odaya koştuğu, o esnada oğlunun bıçak darbelerine maruz kaldığı belirlendi. 

68 bıçak darbesinin çoğunu 12 yaşındaki kardeşine yönelttiği tespit edilen zanlı, "Eğer yapabilseydim, zamanda geriye giderdim. Onları öldürecek noktaya geleceğimi düşünmüyordum. Sadece daha özgür yaşamak istedim" diye konuştu. 

Mahkemede konuşan Riccardo C, "Nereden geldiğini anlamadığım kaygılarıma çözüm bulmak istiyordum. Boğulduğumu hissettim, özgür yaşamak istedim. Başkalarının arasında bile kendimi yalnız hissettim. Kimseyle gerçek bir diyaloğum olmadı. Sanki kimse beni anlamıyormuş gibi hissediyordum" dedi. 

Gencin başlangıçta yetkililere babasının annesini ve kardeşini öldürdüğünü, ardından bir bıçak alıp babasını bıçakladığını söylediği belirtildi. 

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından boğuşma ve mücadele izlerine rastlanmadığı tespit edildi, Riccardo C olayı itiraf etti. 

Çocuk savcısı Sabrina Ditaranto, soruşturmanın devam ettiğini belirtirken Paderno Dugnano Belediye Başkanı Anna Varisco, İtalyan medyasına yaptığı açıklamada, "Normal, sakin bir aileydiler ve herkes tarafından sorunları olmayan bir aile olarak tanımlanıyorlardı" diye konuştu. 

Komşuları, merhum ailenin kapısına çiçekler bıraktı. 

 

 

 

"
"