Gündem

Ankara Adliyesi’ni fareler bastı

Mahkeme salonlarında fareler cirit atıyor

29 Ağustos 2024 17:58

T24/ANKARA

Ankara Adliyesi’nde “fare krizi” yaşanıyor. Adliyenin alt zemin katındaki basın odasından, 5. Katındaki mahkeme salonlarına kadar neredeyse her yeri fareler bastı. Adliye çalışanları ve hakim savcılar, duruşma salonları ve kendi odalarından çıkan fareler yüzünden çalışmakta zorlanıyor. Özellikle 5. Kattaki mahkeme salonlarının neredeyse tamamında fareleri yakalamak için “fare tuzağı yapışkanı” olarak bilinen ilaçlı kartonlar bulunuyor. İdari işler müdürlüğünün ise fare sorununa çözüm bulmak yerine, adliye çalışanlarına “dışarıdan fare ilacı alarak, farelerin yakalanmasını sağlamayı tavsiye ettiği” öne sürülüyor.

Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi ana binasındaki hakim savcı odaları ile mahkeme salonlarını fareler bastı. Adliyenin alt zemin katından 5. Katına kadar her yerde fareler adeta cirit atıyor. Adliye personelleri ise hem hijyen sorunu hem de her yerden bir anda çıkan fareler nedeniyle çalışmakta zorlanıyor. Çalışanlar fare sorunu ile kendileri mücadele etmeye çalışırken, özellikle adliyenin en üst katı olan 5. Kattaki mahkeme salonlarının büyük kısmında fare tuzağı yapışkanı olarak bilinen ilaçlı kartonlar bulunuyor. Edinilen bilgiye göre bazı mahkemelerde sadece son iki günde, 5’ten fazla fare söz konusu tuzaklara yapıştı. Bir mahkeme salonu ve kaleminde 7, bir başka mahkemenin duruşma salonu ve kalem odasında 4, bir başka mahkemenin eklentilerinde de 5 fare son 2 gün içerisinde bu tuzaklara yapışarak öldü.

Öte yandan çalışanlar, farelerinin sayısının her geçen gün arttığını, adliyenin idari işler müdürlüğünün fare sorununu adeta “normalleştirdiğini” belirterek, soruna ilaçlama yöntemi ile kesin çözüm aranması yerine kendilerine dışarıdan toz ya da yapışkan ilaç almaları tavsiyesinde bulunulduğunu öne sürüyor. Cirit atan fareler nedeniyle yaşanan hijyen sorunu da çalışanların adliye içerisindeki kafeterya ve çay ocaklarını kullanmaktan imtina etmesine neden oluyor.

"
"