Gündem

Altındağ'da bulunan köpek cesetlerine yönelik yürütülen soruşturmada ifadesi alınan Veteriner İşleri Müdürü, hayvan hakları savunucularını suçladı

12 Ağustos 2024 17:59

Altındağ Belediyesi'ne ait barınağın yakınındaki alanda parçalanmış halde köpek cesetleri bulunması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuya ilişkin soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamından gözaltı kararı olmadığı öğrenilirken sadece Emre Çınar'ın ifadesi alındığı ortaya çıktı. Çınar ifadesinde hayvan hakları savunucularını suçlayarak, "Hayvansever olduğunu iddia eden kişiler söz konusu alana gelerek eşmek ve kazmak suretiyle bu hayvanları açığa çıkararak toplu katliam adı altında haksız suçlama yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde 8 Ağustos Perşembe akşamı Altındağ Belediyesi'ne ait barınağın yakınındaki alanda parçalanmış halde köpek cesetleri bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), barınağın kendilerine ait olmadığını bildirdi.  Altındağ Belediyesi, parçalanmış köpek cesetlerinin bulunduğu alanın geçici bakım evimizin yakınında bulunan hayvan mezarlığı olduğunu belirttiği açıklamasında, parçalanmış tek bir köpek cesedi olduğu iddiasıyla bunun da bir vatandaşın ihbarı üzerine ekiplerce yerinden alınıp bu alana gömüldüğünü iddia edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuya ilişkin soruşturma başlattı.

TIKLAYIN: Niğde'den sonra bu kez Ankara Altındağ'da poşetler içinde köpek cesetleri bulundu; ABB'den açıklama geldi: Barınak bize ait değil, katliamın takipçisiyiz!

TIKLAYIN: Parçalanmış cesetler bulunmuştu; Altındağ Belediyesi "1 köpek" olduğunu iddia etti; "Alan hayvan mezarlığıdır" dedi

Gözaltı kararı alınmadı

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, bu gelişmelerin ardından basında soruşturma kapsamında 6 kişinin gözaltına alındığı yönünde haberler çıktı. Ancak söz konusu gözaltı kararlarının doğru olmadığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin ise sadece Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar'ın ifadesinin alındığı ve ardından da serbest bırakıldığı öğrenildi.

"Hayvansever olduğunu iddia eden kişiler haksız suçlama yapmaktadır"

Çınar'ın ifadesi Altındağ Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından alındı. Çınar ifadesinde söz konusu hayvanların trafik kazası sonucu ya da doğal şekilde çeşitli zamanlarda ölen hayvanları olduğu, işkence yapılmadığını, söz konusu katliam iddialarına ilişkin görüntülerin hayvansevenler tarafından yapılan karalama kampanyası olduğunu savundu. Çınar şunları iddia etti:

"Olayın gerçekleştiği Tatlar Mahallesi mevkiinde belediyemize ait geçici bakımevi önüne hayvan sever olduğunu iddia eden kimlik bilgilerini bilmediğim kalabalık grup tarafından küçükbaş hayvanlara ait iç organ ve kafalarının bakımevi önüne dökerek işkence yapıldığına dair suçlama yapılmaktadır. Söz konusu hayvanlar ölü şekilde bulunarak belediyenizce usulüne uygun olarak bertaraf edilmiştir. Hayvansever olduğunu iddia eden kişiler söz konusu alana gelerek eşmek ve kazmak suretiyle bu hayvanları açığa çıkararak toplu katliam adı altında haksız suçlama yapmaktadır."

Sokak hayvanları yasasını hatırlattı

Çınar, Meclis'ten yeni geçen Sokak Hayvanları Yasası'nı anımsatarak, "Şikayetçi olan şahısların hayvanlar üzerinde herhangi bir sahiplik durumu olmadığından dolayı herhangi bir hakları yoktur" ifadelerini kullandı.

 

 

"
"