Dünya

Almanya'nın ikinci büyük polis sendikasının lideri: Göç sorunu, bir suç sorunudur; Almanya artık güvenli bir ülke değil

Ostermann, "Tehdit seviyesi artarken polise ayrılan bütçe kaynaklarının kesilmesi anlaşılmaz bir durum" dedi

30 Ağustos 2024 10:27

T24 Dış Haberler

Solingen'deki bıçaklı saldırı, Almanya'daki göç tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Saldırının ardından Alman Polis Sendikası (DPoIG) Başkanı Manuel Ostermann, göç sorununu bir "suç sorunu" olarak nitelendirdi ve İslam'ı ülke güvenliği açısından en büyük tehdit olarak tanımladı. 

"Almanya artık güvenli bir ülke değil" diyen Ostermann, şöyle devam etti: 

"Bıçaklı suçlarla ilgili büyük bir sorunumuz var. Göç krizi her şeyden önce bir suç krizidir. Almanya'da yaşayan insanların can ve mal güvenliğine yönelik en büyük tehlikenin İslamcılar tarafından oluşturulduğu açıktır. Bu gerçek artık görmezden gelinemez ya da tabulaştırılamaz. Şimdi gerçekliğin farkına varma ve tam da bu güvenlik politikası çılgınlığına karşı anayasal mücadelede net tedbirler alma zamanıdır"

Alman Polis Sendikası, yaklaşık 100 bin üyesiyle Almanya'nın en büyük ikinci polis sendikası. 

Kendisiyle yapılan bir röportajda, siyasetçilerin bu tür saldırıların ardından genellikle boş laflar ettiklerini ve Solingen'in de bundan farklı olmadığını söyleyen Ostermann, "Tehdit seviyesi artarken polise ayrılan bütçe kaynaklarının kesilmesi anlaşılmaz bir durum" dedi. 

Hükûmetin göç politikasının başarısız olduğunu savunan Ostermann, sınır dışı gözaltı merkezlerinin eksikliğini "bürokratik çılgınlık ve politikacıların eylem eksikliğine" bağladı. 

"
"