Dünya

Almanya'da otobüste bıçaklı saldırı; 6 kişi yaralandı

Olay, Solingen'de 3 kişinin ölümüne ve 8 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan ölümcül bıçaklı saldırıdan bir hafta sonra meydana geldi

31 Ağustos 2024 13:05

T24 Dış Haberler

Almanya'nın batısındaki Siegen kentinde bir kadın otobüste 6 kişiyi bıçaklayarak yaraladı.

Polis, 32 yaşındaki şüphelinin Alman vatandaşı olduğunu ve saldırıdan sonra tutuklandığını söyledi.

Saldırı sırasında otobüste en az 40 kişi seyahat ediyordu. Yerel yetkililer kurbanlardan en az üçünün hayati tehlike arz edecek şekilde yaralandığını söyledi.

Polis saldırının nedenini belirlemeye çalışıyor ancak terör saldırısı olduğuna dair herhangi bir belirti olmadığı ifade edildi. 

Olay, Solingen'de 3 kişinin ölümüne ve 8 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan ölümcül bıçaklı saldırıdan bir hafta sonra meydana geldi. Solingen'de şüpheli, daha önce sığınma başvurusunun reddedilmesi üzerine sınır dışı edilmesi gereken 26 yaşında bir Suriye vatandaşı çıktı. 

Bu olayın ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un hükümeti kamuya açık yerlerde bıçak taşınmasına yeni kısıtlamalar getirmişti.,

Ayrıca Almanya, Taliban'ın 2021'de iktidarı geri almasından bu yana ilk kez Katar'ın kolaylaştırdığı bir anlaşmayla hüküm giymiş suçluları Afganistan'a geri göndermeye başladı.

"
"