Dünya

Almanya'da festivale bıçaklı saldırı: 3 ölü, 4 yaralı

Saldırgan olay yerinden kaçtı

24 Ağustos 2024 00:46

T24 Dış Haberler

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin de ağır yaralandığı açıklandı. Henüz saldırıyla ilgili gözaltına alınan olmadı, kaçan erkek saldırganı aramak için bir helikopter de dahil olmak üzere "büyük bir birlik" görevlendirildi.

Bild gazetesinin haberine göre, cuma akşamı Solingen kentindeki düzenlenen bir festival bıçaklı saldırının hedefi oldu. Saldırı sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı belirtildi. Olay yerine gelen acil müdahale ekipleri, yaralılara müdahale etti. 

Saldırı, Solingen'in 650. yıl kutlamaları sırasında gerçekleşti. Saldırgan olay yerinden kaçtı. 

Bölge başbakanı Hendrik Wüst, X'in erken saatlerinde yaptığı paylaşımda “Tüm Kuzey Ren-Vestfalya Solingen'deki insanların, özellikle de kurbanların ve ailelerinin yanındadır” dedi ve “bu dakikalarda insanların hayatları için mücadele eden çok sayıda kurtarma görevlisine ve polisimize büyük teşekkürlerini” ifade etti.

Bild gazetesi, yaralananların çoğunun doğrudan sahnenin önünde saldırıya uğradığına inanıldığını ve saldırganın kurbanlarının boğazlarını hedef almış gibi göründüğünü bildirdi.

"
"