Gündem

Alkollü sürücünün çarpması sonucu 4 işçi öldü: 10 yıl hapis cezası verilen mahkeme kararı tartışılıyor!

Mahkeme, Çukacı'nın tehlikeli şerit değiştirme ve hızlı sürme gibi kural ihlalleri nedeniyle tam ve asli kusurlu olduğuna hükmetti

12 Temmuz 2024 08:51

İstanbul Maltepe'de geçtiğimiz yıl meydana gelen bir kazada, mimar Atilla Mert Çukacı'nın alkollü olarak kullandığı araç, D-100 Karayolu üzerinde yol bakımı yapan dört işçiye çarptı. 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen olayda, emniyet şeridinde çalışan işçiler Sinan Demirok, Barış Ten, Mehmet Alptekin ve Hamdi Alptekin yaşamını yitirdi. Çukacı'nın aracı, işçilere çarptıktan sonra ters yöne dönerek durdu. Kazada, Çukacı'nın 0.65 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre, Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda, Çukacı 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve sürücü belgesine 3 yıl süreyle el konuldu.

Çukacı, olaydan 3 saat önce bir içki içtiğini, ancak sarhoş olmadığını ifade etmişti. Bilirkişi raporunda, kazaya Çukacı'nın sürücü hatasının sebep olduğu, işçilerin ise gerekli tüm güvenlik tedbirlerini aldığı belirtildi. Mahkeme, Çukacı'nın tehlikeli şerit değiştirme ve hızlı sürme gibi kural ihlalleri nedeniyle tam ve asli kusurlu olduğuna hükmetti.

"
"