Spor

Ali Koç'un "Onurlu, haysiyetli, şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz" sözlerine Mehmet Büyükekşi'den tepki

Mehmet Büyükekşi (soldaki), Ali Koç (sağdaki)

18 Temmuz 2024 14:56

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç TFF seçimlerinde konuştu. Mehmet Büyükekşi'nin adaylığını eleştiren Koç, "Onurlu, haysiyetli, şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz" ifadelerini kullandı. Ali Koç'un bu ifadeleri sonrası tepki gösteren Mehmet Büyükekşi, "Bu şekilde hakaret edemezsiniz" dedi. Tepkinin ardından Ali Koç, son cümlesini geri aldığını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonunuh (TFF) olağan mali ve seçimli genel kurulunda söz alan Ali Koç, TFF seçim süreci ve adaylarla ilgili konuştu. Koç, önceki başkan ve başkan adaylarından Mehmet Büyükekşi'ye sert sözlerle yüklendi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda konuştu. Mehmet Büyükekşi'nin aday olmasını eleştiren Ali Koç, Türk futbolunda yaşananlarla ilgili UEFA ve IFA delegelerine yönelik çarpıcı ifadeler kullandı.

Büyükekşi-Koç gerilimi

Konuşması sırasında "Sayın Büyükekşi, seçildiğiniz takdirde bu şekilde seçilmeniz vicdanınız hiç rahatsız etmiyor mu! Onurlu, haysiyetli hiç kimse bu şekilde aday olamaz. Bu ısrarın sebebini anlamakta zorlanıyorum." diyen Ali Koç'a, Mehmet Büyükekşi'den "Koskoca Fenerbahçe Başkanı böyle konuşamaz" sözleriyle tepki geldi.

Bu tepki üzerine Ali Koç "Son cümlemi geri alıyorum. Özür dilerim. Siz koskoca Fenerbahçe başkanına devlet nezdinde yalan söyleyerek Riyad'dan tamamen benim sorumlu olduğumu söylediniz." dedi.

"Acı bir tablo"

Genel kurula eleştiride bulunan Ali Koç "Görünen o ki, 300 kadar delegeyiz kimsenin konuşmaya niyeti yok, heyecanı yok, ihtiyacı yok. Bu da acı bir tablo. A Milli Takımımız'ı canı gönülden kutluyorum. Türk futbolunun birkaç yıldır yaşadığı badireler, skandallar, kaoslar içinde Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkmamız çok büyük başarıdır. Turnuvada aldığı galibiyetler, oynadığı futbol, ulusumuza verdiği gururdan ötürü Montella'yı, teknik heyetini, tüm takım çalışanlarımızı, futbolcularımızı canı gönülden kutlar, kendilerine teşekkür ederiz. Elimizdeki genç jenerasyonla ileride daha iyi yerlere gelmemiz mümkündür." dedi.

"Merih'in cezasını kınıyoruz"

Merih Demiral'ın EURO2024'te ceza almasına tepki gösteren Ali Koç "Hazır UEFA ve FIFA yetkilileri buradayken, altyapımızdan yetişen Merih Demiral'a verilen haksız cezayla ilgili konuşmak istiyorum. Tüm Türk devletlerinin tamamında sadece kendimizi ilgilendiren, kimseyi hedef almayan, hiçbir hakaret barındırmayan, kendimizi anlatan bir hareket yüzünden bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır. Kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu seçim yok hükmündedir"

Açıklamalarına devam eden Ali Koç "Futbol, doğru konumlandırdığınız zaman, topluma olumlu etkisi yadsınamaz. Futbol doğru konumlandırılmazsa toplumda tahribat gücü en yüksek unsurlardandır. Ülke futbolunun her anlamdaki yönetiş şekli, bugünkü durumu ülkemizde birleştirici değil ayrıştırıcıdır. Fenerbahçe olarak bugün burada yapılacak seçim, bizler açısından yok hükmündedir. Kıymeti harbiyesi yoktur. 18 Temmuz'a kadar varan süreçte yaşananlar antidemokratiktir. Milyonlarca futbolseveri temsil eden siz delegelerin hür iradesi gasp edilmiştir. Ne yazık ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyemiyoruz." dedi.

"Devlet erkanı kullanıldı"

TFF seçimi için başlatılan imza kampanyasını hatırlatan Ali Koç "Futbol paydaşlarının büyük çoğunluğu TFF'den rahatsız olduğu için imza kampanyası başlatıldı. Sürecin başında kampanya şahsıma mal edilmesine rağmen, 4 büyükler olmak üzere pek çok kulüp kampanyaya destek vermiştir. Demokratik hak olan bu süreç, antidemokratik baskılar ve Sayın Başkanın 18 Temmuz'da aday olmadan seçim olacak vaadiyle baskılansa da 147 imza toplanmıştır. TFF başkanımız, bu ikazı ciddiye alması gerekirken 'azınlık, 3-5 kulüp girişimi' olarak dillendirmesi siz delegelerin iradesine de saygısızlıktır. 18 Temmuz'da seçim yapılacak, Sayın Büyükekşi aday olmayacak vaadine inanarak imzalarını geri çeken kulüplere soruyorum. Kendinizi aldatılmış hissediyor musunuz? Biz size böyle böyle olacak demiştik. Devlet erkanı da kullanılarak imza veren birçok kulüp imzasını geri çekmiş, imza verecekler de imza vermekten imtina etmiştir. Bu süreçte imza verenlere ve vermeyi düşünenlere 'Ali Koç'un kayığına binmeyin' telkinlerinde bulunulmuş, baskı yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

"Servet Yardımcı neyi kastetmektedir"

Servet Yardımcı'nın çekilmesiyle ilgili konuşan Ali Koç "Futbol dünyası çok küçük. Kimi kulübe geçmiş borçlarını ödeme vaatleri, kimi kulübe hakemlerinizi seçiyorlar gibi saçma sapan söylemlerle demokratik süreç baltalanmıştır. Antidemokratik yaklaşımlar, bu seçimde aday olmayı düşünen kişilere de uygulanmıştır. Nitekim, Türkiye'yi UEFA yönetiminde temsil eden, bu seçimde aday olacağını açıklayan Servet Yardımcı, kendisine yapılan baskılara boyun eğerek geri çekildiğini açıklamıştır. 'Malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam edebilmesi adına başlatılan kumpas, Rizeli Yardımcı Ailesi'nin ve benimle birlikte yola çıkan insanların ahlakıyla asla bağdaşmayacak şekilde yalanlarla iftiralarla kumpaslarla şahsımı ailemi onurumu haysiyetimi itibarımı hedef almaktadır' demiştir Yardımcı. Soruyorum Yardımcı'ya, malum kirli yapı derken neyi kastetmektedir? Mevcut sistem derken neyi ifade etmektedir? Yalanlar, iftiralar, kumpaslarla kim hedef almaktadır? Bunu bilmek bizim hakkımızdır. Esas garip olan ise bu iddialar sonrası Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hiçbir yargı harekete geçmemiştir. Biz futbol ailesinin bu duruma ses çıkarmamasıdır." dedi.

"UEFA ve FIFA inceleyecek mi?"

Ali Koç ayrıca "Sadece bu açıklamadan dolayı, bu seçimin ne kadar şaibeli olduğunu hepimiz görüyoruz. Bozkurt işaretini siyasi bulup bundan rahatsız olarak turnuvanın en kritik dönemecinde oyuncumuza haksızca yaptırım uygulayan UEFA, TFF seçimlerinde olup bitenleri görse ne yapardı? UEFA Yönetim Kurulu'nda yer alan Servet Yardımcı'nın seçim yarışından çekilirken yaptığı açıklamada, UEFA ve kurumlarını rahatsız etmiş midir? Bu açıklamalar incelenecek midir? Muhakkak incelenmelidir." açıklamasını yaptı.

"Hiç mi rahatsız hissetmiyorsunuz"

Delegelere seslenen Ali Koç "Yaşananları hepimiz biliyoruz. Özelde anlatıyorsunuz, 'ne yapalım' diyorsunuz. Birçoğunuza 'Verin imzanızı, bir yarış yok, o kabine girince kime oy vereceğinizi kimse bilmeyecek' dedim mi, demedim mi! Özgür irademize bu şekilde yön verilmesinden hiç mi rahatsız olmuyoruz!" ifadelerini kullandı.

 

"
"