Gündem

Ali Babacan'a rakip olacağını açıklayan Genel Sekreter Yardımcısı Salih Efe: Sağ partilerin hepsi diktatör; Genel Başkan bir grup tarafından kümelenmiş vaziyette!

23 Temmuz 2024 06:49

DEVA Partisi Genel Sekreter Yardımcısı avukat Salih Efe, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a rakip olacağını açıkladı. “Genel Başkan Ali Babacan bir grup tarafından kümelenmiş vaziyette” diyen Efe, “Bizim merkez sağ partilerin hepsi böyle, hepsi diktatör. Dışardan çok demokrat görünürler ama merkez sağ partilerin geleneği böyledir kimse onlara karşı çıkamaz. Yarı peygamber rolündeler ve eleştirenler aforoz edilir” dedi.

Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar'a konuşan Efe, partisine yönelik şu eleştirileri getirdi:

“En büyük nedeni partide çok büyük rahatsızlıklar var. Bunun dışarıya yansıyan kısmı var, yansımayan kısmı var. Türkiye’deki tüm siyasi partilerin yaşadığı sorunlar maalesef DEVA Partisi’nde de yaşanıyor. Bizim partimiz çok büyük idealler ile kurulmuştu. Ama bu gerçekleşmedi. Parti içi ilişkiler çok kötü yönetildi. Partimizden çok fazla istifa eden isim oldu.”

“Genel Başkan Ali Babacan bir grup tarafından kümelenmiş vaziyette” diyen Efe, “İsim vermem doğru olmaz. Ama çoğunluğu Meclis’e girenler. Tabi kümeleyenler arasından Meclis’te olmayanlarda var. Açıkçası antidemokratik uygulamaları var Ali Babacan’ın...” ifadelerini kullandı.

Partiden kopan herkesin kendisini desteklediğini söyleyen Efe, “Adaylık ihalesi bana kaldı ve ben bu düzene karşı çıkmak zorundayım. Bunu aldığım eğitim için, verdiğim mücadele için yapmak zorundayım. Yani ben partiye gireceğim ve birilerine tabi olacağım. ‘Biat et rahat et’ olacak. Ee bizim o zaman tarikatlardan ne farkımız var. Biz niye diyoruz ‘beyinlerinizi şeyhlere teslim etmeyin.’ Ben beynimi neden genel başkana ve çevresine teslim edeyim. Böyle bir yönetim olamaz” sözlerini kaydetti.

 

"
"