Politika

Akşener'in "Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediği araştırmacı kim: Ümit Özdağ "mahkemede söylerim" dedi, Fatih Altaylı o ismi açıkladı

15 Ağustos 2024 09:03

T24 Haber Merkezi

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde, dinlenilmeyen bir odada, ''Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediği ismin, Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici olduğu iddia edildi. Gazeteci Fatih Altaylı, bu bilgiyi "O araştırmacının ismini mahkemede söylerim" diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan duyduğunu söyledi.

TIKLAYIN - Meral Akşener’in dava açacağını söylediği Ümit Özdağ: O araştırmacının ismini mahkemede söylerim

"Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz"

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın, aylar önce katıldığı bir yayında ortaya attığı iddia, yeniden gündeme taşındı. Özdağ, YouTube’da "Bu Kanal" isimli kanalda gazeteci Mine Özbek’in konuğu olmuş ve 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Meral Akşener'in çalışmalarını yapan bir araştırma şirketinin sahibinin, kendisine "Hocam Meral Hanım ile Ankara’da buluştuk, beni dinlenilmeyen odaya götürdü. Bana 'Nedenini sorma adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz' dedi" şeklinde bilgi verdiğini söylemişti.

"Adımı verirseniz inkar ederim"

Ümit Özdağ, yayında şunları anlatmıştı:

“İYİ Parti’nin strateji danışmanlığını yapan ve aynı zamanda anketler yapan bir şirket var. Çok meşhur bir şirket. İsmi de sahibinin soyadı. İsmini söylemeyeceğim.

Ben İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra bana geldi ve şöyle dedi: ‘Meral Hanım’a 'Kars vs. bölgesine gitmeyin, oylarımız düşüyor. Giderseniz 5 bin 500, gitmezseniz 5 bin oy alırız. Ama üç gün kaybedeceksiniz. Onun yerine İstanbul, Ankara, İzmir’e odaklanın' dedim ama beni dinlemedi, gitti oraya. Seçimlere bir ay kala Ankara’da buluştuk. Beni dinlenemeyen bir odaya götürdü. Orada, 'Bana nedenini sorma. Adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz' dedi.’ ‘Sen ne diyorsun’ dedim. ‘Hocam olan bu. Ben bunu seçimden sonra Büyük Kulüp’te söyledim. Ertesi gün Meral Hanım beni uyardı. O yüzden siz bunu kamuoyu önünde benim adımı vererek söylerseniz ben inkar ederim’ dedi.

Ancak bu arkadaşımız daha sonra içinde benim de olduğum siyasetçiler ve iş adamları grubunda da bu hadiseyi daha detaylı olarak anlattı. Yani bunun birçok şahidi var. Meral Hanım, 2018’de bir ay önceden Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçmiş zaten bizim haberimiz yok. Buradan çıkan sonuç bu. Ben bunu üç defa televizyonlarda anlattım. Hiçbir yalanlama gelmedi. Size dördüncü kez anlatıyorum. O arkadaş da hayatta.”

Akşener: Dava açacağım

Bu cümlelerin yeniden gündeme gelmesi üzerine Meral Akşener, kendisini “ihanet” etmekle suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu ve “Erdoğan’ı seçtiren kişi” olmakla itham eden Ümit Özdağ’ı mahkemeye vereceğini söyledi.

Akşener, şu açıklamayı yaptı:

“Ümit Özdağ’ı da veriyorum. Ona da bugüne kadar çok hoşgörülü davrandım. Bir parti kurdu, bizden ayrıldı. Mümkün olduğunca dikkat ettim. Ama bugün itibarıyla onu da veriyorum ki yalanlamamıştım onun kurduğu cümleleri. Mahkemede yalanlayacağım Özdağ’ı da. Hep beraber göreceğiz. Bana iftira atan elinde belge bilgi olduğunu iddia eden herkesi mahkemeye vereceğim. ‘Getir bakalım belgeni’ diye. Herkes kaçıyor.”

Özdağ: Mahkemede açıklarım

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e konuşan Ümit Özdağ ise, “Meral Akşener dava açma konusunda serbest. Ama bu bir hukuki mesele değil siyasi mesele. Mahkemenin bu konuda ne söyleyeceğini ben de çok merak ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hukuki hakkını kullanacaktır. Dava açılırsa ben de gerekeni mahkemede söylerim. Nasıl kamuoyu önünde söylediysem” ifadelerini kullandı.

Altaylı: O kişi Murat Gezici

Özdağ'ın, "İYİ Parti’nin strateji danışmanlığını yapan ve aynı zamanda anketler yapan bir şirket var. Çok meşhur bir şirket. İsmi de sahibinin soyadı'' dediği anket şirketi ve sahibini gazeteci Fatih Altaylı açıkladı. Altaylı'ya göre Ümit Özdağ'a Meral Akşener'le ilgili bu iddiayı dillendiren isim Gezici Araştırma Şirketi'nin başkanı Murat Gezici'ydi. Fatih Altaylı, Murat Gezici ismini kendisine Ümit Özdağ'ın söylediğini dile getirdi.

"
"