Gündem

AKP Sözcüsü Çelik'ten Merih Demiral'a verilen 2 maç cezaya tepki: Karar, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür

05 Temmuz 2024 14:29

AKP Sözcüsü Ömer Çelik UEFA Disiplin Kurulu'nun EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesine tepki gösterdi.

Kararı hatalı olarak değerlendiren Çelik'in sosyal medya paylaşımı şöyle:

"UEFA Disiplin Kurulu’nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır.

UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığı göstermektedir.

UEFA’nın bu kararı, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür."

Ne olmuştu? 

Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale çıktığı maçta golleri atan Merih Demiral, tribünlere "bozkurt" işareti yaptı. Demiral'a Avrupa'da da adı şiddet ve aşırı milliyetçilikle anıldığı için yasaklanması tartışılan Ülkü Ocakları'nın sembolünü kullanması nedeniyle tepkiler geldi.

Demiral, "Türklükle alakalı. Türkiye'de hepimiz Türk'üz, Türk olmaktan da gurur duyuyorum" diyerek kendini savundu. UEFA, Demiral hakkında soruşturma açtı.

Dışişleri Bakanlığı UEFA'nın soruşturmasının kabul edilemez olduğunu ve Alman makamlarının Demiral'a yaklaşımının "yabancı düşmanlığı içerdiğini" açıklamıştı.

TIKLAYIN - TFF, Merih Demiral için UEFA'ya savunmasını sundu

TIKLAYIN - MHP'den Merih Demiral'ın disipline sevk edilmesine tepki: UEFA, açıkça nefret suçunu işlemiş ve Türk milletine yönelik saygısızca tutum takınmıştır

TIKLAYIN - Avusturya maçında gollerin sahibi Merih Demiral'den "bozkurtlu" sevinç

TIKLAYIN - UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı

TIKLAYIN-Merih Demiral'a "bozkurt" işareti nedeniyle UEFA'dan iki maç ceza