Politika

AKP Sözcüsü Çelik'ten CHP'li Tan'ın 'mavi vatan' sözlerine tepki: Yunan ve Rum basını coşkuyla karşıladı

29 Temmuz 2024 19:05

TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile CHP’li milletvekilleri arasında “Mavi Vatan” tartışması yaşandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li Namık Tan'ın Mavi Vatan sözlerine ilişkin "Açıklamalar, Yunan ve Rum basınında coşkuyla karşılandı. Tan'ın konuşması doğrudan Mavi Vatan'ın omurgasına saldırılan bir konuşmadır" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile CHP’li milletvekilleri arasında “Mavi Vatan” tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik sert tepki gösterdi.

"Namık Tan'ın açıklamaları, Yunan ve Rum basınında coşkuyla karşılandı" ifadelerini kullanan Çelik, "Eleştiri denilebilecek sözler değil. Hiçbir cımbızlama yoktur, Mavi Vatan omurgasına saldıran konuşmadır. Eleştiri ile siyasi savrulmayı karıştırmamak lazım" diye konuştu.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Namık Tan bir konuşma yaptı. Bu konuşmada da Mavi Vatan'a saldıran ifadeler kullandı. Ben de bu konuşmayı dinledikten sonra eleştiren bir açıklama yaptım. Sayın Namık Tan'ın açıklamalarının Yunan ve Rum basınında büyük bir coşkuyla karşılandığını gördük. Tekrar bugün bir basın toplantısı yapmışlar. Değerli CHP sözcüsü Yücel açıklamalar yaptı. Buradan açık bir çağrıda bulunuyorum. Doğrudan Mavi Vatan'a saldıran konuşmadır ben bu konuşamayı duyduğumda böylesine yanlış işe aşılamaz derken bana tam gönderin dedim. Baştan sona izledim.

Bizim bu konularda şöyle prensibimiz var. Böylesine yanlış bir yaklaşım içinde olunduğu zaman belli bir süre bekliyorum. O gün de belli bir müddet bekledim. Bu olay gündem oldu hem sosyal medyada hem başka yerlerde. Biz yine siyasi prensiplerimiz gereği belki düzeltirler diye bekledik. Bununla ilgili ifademizi net bir şekilde ortaya koyduk."

Yeniden Refah'a tepki 

Çelik, Yeniden Refah Partisi ile Erdoğan arasında geçen "bizim oylarımızla seçildi" polemiğine ilişkin olarak ise şunları söyledi: 

"Sayın Erbakan, Sayın Cumhurbaşkanı Yeniden Refah'ın oylarıyla seçildiğini unutmasın diyor. Biz bütün vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanımıza verdiği oydan dolayı müteşekkiriz. Siyasal egoizmden uzak durulması daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır."

Ne olmuştu?

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'ye davet edilmediği iddialarına ilişkin şunları söylemişti:

"Ülkemden bazı siyasi partiler diyorlar ki, 'Hükümet Filistin Başkanı'nı Türkiye'ye davet etsin, parlamentoda konuştursun' Size davet etmediğimizi kim söylüyor? Davet ettiğimiz halde gelmeyen Abbas'ın bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Biz davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz, gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz Filistinli kardeşlerimiz adına söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz. 40 bin masumun katilini alkışlayanları gördükçe sadece insanlık için değil, kendi geleceğimiz için de endişeleniyoruz. Bugün Gazze'yi yerle yeksan edenlerin kirli gözlerini yarın Anadolu'ya dikmeyeceklerini kim garanti edebilir? Gazze'deki katliama ses çıkarmayanların aynısı başka ülkelerin başına geldiğinde tepki vereceğini kim iddia edebilir?"

TIKLAYIN - Erbakan'dan Erdoğan'a “kafadan sıkıntısı var” cevabı: Yeniden Refah seçmeni sayesinde yeniden Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatıyoruz

TIKLAYIN - YRP'li Bekin'den Erdoğan'a "kafadan sıkıntılı" cevabı: Sokak jargonuyla hakkımızda asılsız ithamlarda bulunmaya kalkışmasını yadırgadık

 

"
"