Gündem

AKP'nin sokak hayvanları tasarısına karşı onlarca insan sokakta; "Tarih sizi yargılayacak, andımız olsun ki bu hayvanları öldürtmeyeceğiz!"

14 Temmuz 2024 13:22

AKP’nin hazırladığı sokak hayvanları tasarısıyla ilgili protestolar sürüyor. Hasta olan sokak hayvanlarının “ötanazi” adı altında öldürülmesini getiren ve sokaklarda hiçbir hayvan bırakmamayı hedefleyen tasarı, bugün de HayFed organizasyonuyla İstanbul’da protesto edildi.

Onlarda hayvanseverin “Devlet öldürmez devlet yaşatır”, "Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat", "Türkiye katliam istemiyor" sloganları attığı protestoda derneklerin basın açıklaması şöyle:

“Hani hayvanları mal kapsamından can kapsamına almıştınız. Can kapsamına aldığınız bu hayvanların canını nasıl alacaksınız? Bütün tasarı kedi ve köpeklerin nasıl öldürüleceği konusunda uluslararası sözleşmeler kanunla ve gerçekler çarpıtılmıştır. Ey tasarıyı hazırlayanlar hayvanların öldürülmesi üzerine verdiğiniz bu emeği yıllardır kanunun uygulatılmasına vermiş olsaydınız bugün sahipsiz hayvan üremesi kontrol altına alınmış olacaktı. Şimdi 100 sene önce hayvanları hayırsız adaya yollayanları lanetliyoruz 100 sene sonra da bugün bu kanunu çıkarmaya çalışanları lanetleyeceğiz. Tarih sizi yargılayacak andımız olsun ki bu hayvanları öldürtmeyeceğiz.

Bu kan kokan yasa teklifi geri çekilmelidir. 

Tasarıda uyutma maddesi geri çekilmemiştir. Türlü kelimelerle kelime oyunlarıyla ötanazi adıyla öldürme daha da pekiştirilmiştir.

Özde Müslümanlar, kalbinde zerre kadar Allah inancı olan insanlığına ve vicdanını yitirmemiş hiçbir vekilin bu tasarıya onay vermeyeceğini düşünüyoruz."

"
"