Politika

AKP'liler, CHP'nin ayağa kalkmasından memnun; "Gelecek yıl da alkışlarlar"

“Erdoğan’ı ayakta karşılama” kararı, CHP içinde tartışma yaratmış, bazı vekiller Genel Kurul'a katılmamıştı

02 Ekim 2024 14:53

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla CHP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Genel Kurul'a girdiğinde ayağa kalkmasının tartışmaları sürerken, CHP yöneticilerine göre ayağa kalkma kararının arkasında yüzde 18-20’yi bulan kararsız seçmene etki etme çabası bulunuyor.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; yerel seçimde AKP ve MHP'nin seçmen havuzundan oy alındığını, bugün de kararsızlarda bekleyen seçmene seslenmek için bu adımların atıldığını söyleyen partililer, “İçeride bu adımlara kızan partililerimiz var. Ancak büyük kısmını AK Parti seçmeninin oluşturduğu kararsızlar havuzundan olumlu reaksiyon alıyoruz. Elbette geniş kesimlerden oy almak için çalışacağız ama kendi tabanımızda konsolidasyon sorunu yaşamamak lazım. Dengede sorun var. Vatandaş AK Parti’den ayrılırken artık Erdoğan’a kızıyor, onu sorumlu ilan ediyor. Hakaret etmeyelim kötü söz söylemeyelim ama güzelleme de yapmayalım. Dengeli bir siyaset yürütmemiz gerek” değerlendirmesi yaptı.

AKP'li bir milletvekili ise, “CHP’nin attığı adımlar kendisine olumlu yazar. AK Parti seçmeninden oy almak istiyorsan onun liderine tepki göstererek, sert sözler söyleyerek, küfrederek alamazsın” dedi.

Durumu "espri ile değerlediren" bir başka vekil ise, “AKP iken AK Parti olduk. Bugün saygı dediler ayağa kalktılar. Gelecek yıl da hem ayağa kalkar hem de alkışlarlar” ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan “Erdoğan’ı ayakta karşılama” tepkisi: Biz CHP’liler yalnızca halk için ayağa kalkarız!

TIKLAYIN - “Erdoğan’ı ayakta karşılama” kararı CHP’yi böldü: Vekillerin bir bölümü içeri girmedi, 6 vekil ayağa kalkmadı

TIKLAYIN - “Erdoğan’ı ayakta karşılama” kararı CHP’yi böldü: Vekillerin bir bölümü içeri girmedi, 6 vekil ayağa kalkmadı

"
"