Gündem

AKP'li isimler, açılışına katılmıştı: Rize Belediyesi, su faturalarına Burger King'den reklam almış!

14 Ekim 2024 10:23

T24 Haber Merkezi

İsrail'e destek verdiği iddia edilerek boykot edilmesi istenen Burger King'in şube açılışına AKP'li belediye başkanının katılmasının tartışmaları sürerken, Rize Belediyesi’nin, su faturalarına aynı şirketin reklamını koyduğu ortaya çıktı.

Geçen hafta Rize'de yapılan Burger King şubesi açılışına, boykot çağrılarına rağmen AKP'li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete katılmıştı. Mete, gelen eleştirilere "Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum, sadece kurdele kestim" diye yanıt vermişti. AKP'de tartışma yaratan olayın ardından Mete, disipline sevk edilmişti.

Karar'dan Merve Şişman'ın haberine göre; Rize’de "İsrail destekçisi" denilerek boykot edilen Burger King şubesinin açılışına AKP'li isimlerin yoğun katılım göstermesi ve bir akademisyenin darbedilmesiyle başlayan tartışma yeni boyut kazandı. Rize Belediyesi’nin su faturalarına şirketin reklamını koyduğu ortaya çıktı.

Özellikle sosyal medyada infiale yol açan olayın ardından Rize Belediyesi’nden 1 hafta sonra açıklama yapıldı. Açıklamada reklamın geçmiş yıllarda alındığı savunularak şöyle denildi:

“Son bir yıl içinde İsrail’in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar, toplumsal vicdanımızda derin yaralar açmıştır. Biz de bu sorumlulukla ilgili firmanın belediyemizin su faturalarındaki reklam iş birliğini sonlandırmıştır. İlgili alanlarda Rize Belediyesi bünyesinde üretilen Çaydalı Mangal Kömürü’nü kullanmaya başlamış bulunmaktayız.”

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından belediye başkanına seslenerek “Yazıklar ötesi bir durum söz konusu. Hangi tarihte o sözleşme iptal edildi?” diye sordu.

Rize Fatura Ödeme Merkezi’nde çalışan, şunları anlattı:

“İki ay önce fatura ruloları bittiği için yeni baskı çıkarmak zorunda kaldılar. Burger King ile daha önce anlaşma yapılmış. Bu durumdan herkes rahatsızdı. İnsanlar genelde faturalarını elektronik ortamda ödediği için bu rezalet, bu zamana kadar görünür değildi. Hem Gazze’yi destekliyoruz hem de Burger King reklamını basıyoruz. Bu durumu gizlemek için faturalar toplatıldı.”


TIKLAYIN - Burger King açılışına katılan AKP'li belediye başkanı: Sadece kurdele kestim, yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum

TIKLAYIN - AKP'de "Burger King" kavgası: "İl başkanı ve belediye başkanları görevden alınsın" çağrısı

TIKLAYIN - "Burger King açılışın katıldım, yemedim" demişti: Rize’de AKP'li belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri disipline sevk edildi

"
"