Politika

AKP'li isimden "savunma sanayi payı" açıklaması: Milletimiz doğrumuzu destekler, yanlışımıza "dur" der

17 Ekim 2024 20:15

T24 Politika

AKP İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, "AB devletlerinden daha az vergi alıyoruz" dedi. Yıldırım, kredi kartından 750 TL savunma sanayi vergisi alınmasından vazgeçilmesiyle ilgili de "Biz AK Parti iktidarları ve siyasetçileri olarak millete rağmen hiçbir dönem siyaset yapmamışız, bundan sonra da millete rağmen siyaset yapmayız, yapamayız. Milletimiz bizim doğrumuzu da destekler yanlışımıza da 'dur' der" ifadelerini kullandı.

AKP'den geri adım: Kredi kartlarından savunma sanayi payı alınmayacak

Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, toplumda sadece dar gelirli vatandaşlara vergi denetimi yapıldığına yönelik algı bulunduğunu söyledi.

Bu yıl Hazine ve Maliye Bakanlığınca büyük mükelleflerden 53 bininin incelemeye alındığını söyleyen Yıldırım, "Fenomenlerden 24 bin mükellef, kuyumculardan 20 bin üzerinde mükellef; lüks araç, tekne ve saat alımlarıyla ilgili tüketimde 20 binin üzerinde mükellef, usulsüz KDV uygulamalarıyla alakalı incelemelerde de 6 bin mükellef hakkında incelemeler başlatılmıştır" diye konuştu.

"AB'den daha az vergi alıyoruz"

Avrupa ülkelerinde gelir vergisi oranı ortalamasının yüzde 8,1, OECD ülkelerinde yüzde 8,2, Türkiye'de ise 2,4 olduğunu anlatan Yıldırım, "Benzin üzerindeki vergi yüküne baktığımız zaman Avrupa'da yüzde 56,4, bizde yüzde 42,5. Bizim Avrupa'dan ve petrol üretmeyen diğer ülkelerden daha fazla vergi aldığımız gibi bir algı var. Aslında gerçeğe baktığımız zaman onlardan daha az vergi alıyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de daha az vergi alırız. AB devletlerinden daha fazla vergi almıyoruz, daha az alıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Millete rağmen siyaset yapamayız"

AK Partili Yıldırım, bir gazetecinin, savunma sanayi ve ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinin ertelendiğini anımsatarak, 100 bin lira üzerinde limitli kredi kartlarından 750 lira katılma payı alınmasına ilişkin hükmün tekliften çıkarıldığı yönündeki haberlere ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

"Biz AK Parti iktidarları ve siyasetçileri olarak millete rağmen hiçbir dönem siyaset yapmamışız, bundan sonra da millete rağmen siyaset yapmayız, yapamayız. Milletimiz bizim doğrumuzu da destekler yanlışımıza da 'dur' der. Milletimizin kabul etmeyeceği bir şeyi bizim yapmamız mümkün olmaz. Bu anlamda milletimizi yükümlülüğe sokacak yeni bir vergisel düzenleme söz konusu değildir." (AA)


Günün öne çıkanları...

TIKLAYIN - Kulis: Erdoğan, oruç metaforu sonrası Bakan Şimşek'i görevden almaktan vazgeçti 

TIKLAYIN - Mahkemeden geri adım: Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili "zorla getirilme" kararı kaldırıldı!

TIKLAYIN - Rus adam, denizde 67 gün boyunca sürüklenerek hayatta kalma mücadelesini anlattı

TIKLAYIN - Rojin Kabaiş’in babası: Darbedildiğine dair belirtiler var, sırtındaki morlukları bizzat kendim gördüm

TIKLAYIN - Rojin'in Google aramaları ortaya çıktı: "Otopsi nasıl yapılır?"

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Cumhurbaşkanın 56 yaşındaki karısı bu kıyafetle podyuma çıktı ve ne oldu?

TIKLAYIN - Son anket sonuçları geldi | CHP, AKP'ye 6,5 puan fark attı: Hangi partiler baraj altında görünüyor?


'Salıncak eyalet' nedir, en çok oy alan aday neden kazanamıyor; işte ABD seçimleriyle ilgili bilmeniz gereken her şey


"
"