Gündem

AKP'li Hamdi Çamlı'dan Daron Acemoğlu'na "Nobel'i iade et" çağrısı

Çamlı, Orhan Pamuk ve Aziz Sancar'a da benzer bir çağrıda bulundu

15 Ekim 2024 12:02

T24 Haber Merkezi

Eski AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen dünyanın önde gelen ekonomistlerinden, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu'na ödülü iade etmesi yönünde çağrıda bulundu.

Daron Acemoğlu’nun Nobel ödülü almasını değerlendiren eski AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'dan dikkat çekici bir çıkış geldi.

TIKLAYIN - Daron Acemoğlu: Bu ödül, iyi bir kariyere sahip olma hayalinden öte bir şey

TIKLAYIN - Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen Daron Acemoğlu'na tebrik mesajları yağdı; "İktidarın, Acemoğlu'nun tezlerinden ders almasını dilerim"

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Cumhuriyet okullarından çıkan üçüncü Nobel’in şu 4 cümlesi bize aynen şunu diyor...

TIKLAYIN - Cansu Çamlıbel'in söyleşisi | Prof. Dr. Daron Acemoğlu: Türk ekonomisinin yapısal problemlerini 10 senede kalıcı hale getirmiş bir bakandan nasıl umutlanayım?

TIKLAYIN - Murat Sabuncu'nun söyleşisi | Daron Acemoğlu: Dünyanın gelişmekte olan ülkelerin sesine ihtiyacı var, ama o ses için BRICS doğru yer değil

TIKLAYIN | Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekâdan hukuk devletine, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

Kamuoyunda "Yeliz" olarak bilinen Çamlı, Alfred Nobel’in bombacı olduğunu vurgulayarak bombalarla Gazze’de katliam yapıldığını söyledi. Acemoğlu’nun ödülü geri iade etmesini istedi.

Orhan Pamuk ve Aziz Sancar'a da çağrı yaptı

Çamlı, daha önce Nobel ödülü alan Orhan Pamuk ve Aziz Sancar’a da aynı çağrıyı yaptı.

Ödülü geri verirseniz kıyamete kadar gönüllerde yeriniz olur diyen Çamlı, bombacılara ders verilmesini istedi.

 

"
"